Hubertus Butolo vabilica za srnjaka - za uspješniji lov

Napisao/la  Subota, 31 Svibanj 2014 00:04

Hubertus Butolo gumena vabilica namijenjena je srnećoj divljači. Njome se oponaša zvuk i uspešno privlače srndaći, uz mekan i prirodan zvuk. ispušta dvije vrste zvukova – zvuk koji ispušta srna pri tjeranju i zvuk uzbune.

Hubertus Butolo gumena vabilica za srneću divljač ispušta dvije vrste zvukova – zvuk koji ispušta srna pri tjeranju i zvuk uzbune. Njome se oponaša zvuk i uspešno privlače srndaći, uz mekan i prirodan zvuk.

Instrukcije:

  • Uzmite vabilicu u ruke tako da palac leži na sredini gornjeg dijela. Mali pritisak je dovoljan da bi se proizveo sasvim prirodan zvuk koji ispušta srna u tjeranju. Da bi se proizveo zvuk uzbune potrebno je brzo ali jako pritisnuti tako da palac dosegne dno gumene loptice.
  • Prednji dio vabilice ima jedan frontalni i dva postranična otvora kojima se oblikuje ton. Za oponašanje srne u tjeranju jedan ili dva otvora zatvorite. Možete i umetnuti manju grančicu ukoliko želite slobodne ruke – tako se može vabiti dok držite pušku. Ako su sva tri otvora pokrivena zvuk je vrlo mekan i ublažen.

Savjet: ne vabite prečesto ni preglasno – u početku držite vabilicu u džepu ili ju omotajte krpom kako bi zvuk bio što blaži i što mekši. Nakon jedne „runde“ ostanite mirni i tihi barem 15 minuta – oprezni srnjaci često prilaze nakon što vabljenje dobrano završi.

Hubertus vabilice potražite kod Ritoše u Poreču, Varaždinu i Zagrebu - Sesvetama.

Lovac.info
Zadnja izmjena Subota, 31 Svibanj 2014 00:04
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023