Novosti (1818)

Kraj lovačke kuće u šumi Kalja, lovištu LU „Šljuka, okupilo se četrdesetak lovaca, od toga skoro polovica gostiju iz raznih prijateljskih društava.
U kraljevski grad Knin podno tvrđave u subotnje prijepodne 03.11.2018. na Trg dr Ante Starčevića okupljalo se mnoštvo lovaca,a među njima i lovkinja, ali u manjem broju, na centralnu proslavu Sv. Huberta, zaštitnika lovaca i lovstva.
03. studeni 2018.              Sedmu godinu za redom lovci LU LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC iz Duge Rese u kapelici sv. Roka, obilježili su blagdan sv. Huberta, zaštitnika lovaca.              Sveti Hubert nebeski je zaštitnik lova i lovaca, prirode i okoliša šumara, kinologa,…
Strelište u Bzenici i ove je godine bilo središte okupljanja ponajboljih hrvatskih lovaca. Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je domaćin 24. državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu.
Zahvaljujući unapređenju nastavnog i istraživačkog rada, usavršavanju studijskih programa, povećavanju kapaciteta, objavi knjiga i radova te širenju suradnji sa svim relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama i pojedincima,

Sokolarski susret ''Podravina''

Četvrtak, 18 Listopad 2018 13:12
Pozivamo Vas na Sokolarski susret Podravina u Đurđevcu u subotu 20. studenog.
Da su lička i lovačka druženja nezaboravna dokazali su lovci LD „Kapela“ iz Jezerana. Na lokaciji Pišćetak, podno vrha Kapele, tradicionalno su otvorili lov na divlje svinje i štetočine.
Kolovoška žega zagrijala zagrebački asfalt. Slično je i u Velikoj Gorici, odakle naši putnici bježe u hladnije predjele. Gdje je hladnije ljeti, nego u ličkom zavičaju.
Lovci u Velikoj Gorici dostojno i tradicionalno obilježili su 5. kolovoza Dan Pobjede, 23.obljetnicu hrvatske „Oluje“ i Dan branitelja.
Stranica 1 od 182