LD Sokol Slunj ugostilo kolege iz bliže i dalje okolice - dva lovca došla iz Norveške!

Napisao/la  Nedjelja, 19 Siječanj 2014 23:12

primislje 4U subotu, 18. siječnja, Lovačko društvo Sokol iz Slunja organiziralo je lov na crnu divljač prigonom u lovištu Primišlje. Pozivu se odazvao veliki broj lovaca pa je u goste je došlo 40ak lovaca i predsjednika lovačkih društava iz bliže i dalje okolice (najviše gostiju bilo je iz LD "Šljuka" Sveti Martin pod Okićem i LD "Srnjak" Vukmanić) te i dva gosta iz Norveške...

U subotu, 18. siječnja, Lovačko društvo Sokol iz Slunja organiziralo je lov na crnu divljač prigonom u lovištu Primišlje. Pozivu se odazvao veliki broj lovaca pa je u goste je došlo 40ak lovaca i predsjednika lovačkih društava iz bliže i dalje okolice (najviše gostiju bilo je iz LD "Šljuka" Sveti Martin pod Okićem i LD "Srnjak" Vukmanić) te i dva gosta iz Norveške.

primislje 14Predsjednik LD"Sokol" Slunj Vladimir Katić i lovnik Damir Ložnjak pozdravili su okupljene, upoznali ih s programom lova te im poželili ugodan boravak u njihovom lovištu i dobru kob. U sam lov krenulo je oko 55 lovaca. Pogon je trajao puna tri sata međutim ovaj put lovci nisu imali lovačke sreće i Dijana im nije bila naklonjena, pa su puške ostale nijeme.

No, vesela lovačka družina nije se nije dala obeshrabriti pa su se priče, iskustva i šale izmjenjivale uz vatru do kasne večeri, već pogađate jedna od glavnih tema bila je loša lovačka sreća taj dan i tko je kriv divljač, psi ili lovci :-). Zapjevana je i pokoja prigodna pjesma, svi su se osjećali ugodno i vjerujem da će i ovaj lov ostati i domaćinima i njihovim brojnim gostima u izuzetno lijepoj uspomeni.

Lovačko društvo Sokol Slunj, čiji je predsjednik Vladimir Katić, gospodari lovištem Primišlje veličine 6 300 hektara gdje su glavne vrste divljači srna, divlja svinja, zec, trčka skvržulja i prepelica pućpura.

Mala zanimljvost: ovaj lov bio je prilika da se uživo druže i vide članovi, moderatori i administratori foruma i portala Lovac.info.

Lovac.info
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 11:24