Aimpoint crvene točke MICRO H2

Napisao  Srijeda, 27 Svibanj 2015 02:23
Aimpoint službeno predstavlja seriju crvenih točki H-2

Iz Aimpointa su do sada bila samo nagađanja oko izlaska nove serije crvenih točki Micro H-2, a sada je i službeno potvrđeno. Aimpoint Micro H-2 novi je model crvenih točki za lovce i taktičke pucače, koji je kompaktniji i lakši od predhodne H-1 linije, ali nema mogućnost nočnog gledanja kao T-2 linija.

Kada je izvorni Micro H-1 predstavljen 2007. godine, postavio je standard za sve ostale crvene točke u svojoj klasi. Svestrana H-1 crvena točka i dalje se izdvaja među mnogim, novim crvenim točkama. No, to ne znači da nema prostora za poboljšanje.

Micro H-2 nasljeđuje sve nadogradnje koje su napravljene za T-2. Kao i sa H-1, jedina je razlika u nedostatku postavki za noćni vid. Promjene na novim modelima uključuju veću količinu aluminija koji izgrađuje kučište, te podignute nastavke koji pružaju dodatnu zaštitu.

Jedna od dobrih značajki je dodatak „Flip-up“ metalnog pokrova za leće koji se ne skidaju, dok su izvorne verzije imale skidajuće ili druge vrste poklopaca, kao što je IO Aimpont Cover. A za veću sigurnost leća jedina je ozbiljna opcija, GG&G Aimpoint mounts. Na koji su dodani nosači i veća težina, koji umanjuju veliku prednost koju pruža ova mala optika.

Na metalnom pokrovu za leće je također i prozorčić koji odlično može poslužiti u slučaju da trebate brzo naciljati i pucati. Nadograđeni višestruki opseg leća kod H-2 crvene točke omogućava bolji prijenos svijetlosti.

Sve ostalo je prilično ekvivalentno sa H-1 i to je odlična stvar. H-2, kao i H-1 ima mogućnost oko 50,000 sati rada baterije (otprilike pet i pol godina).

H-2 crvena točka, osim što je lovačka optika, može se koristiti na gotovo svakom vatrenom oružju koje ima nosače za nju, a  H-1 optiku također koriste na gotovo svakom oružju, od malokalibarske puške pa sve do magnumovog lovačkog revolvera.

Jedino po čemu se isticao T-2 od ostalih je po svojoj cijeni, danas se prodaje za oko 5.000 kn, dok se očekuje da je H-2 nešto skuplji od H-1 koji je oko 4.000 kn.

Sa svim poboljšanjim koje Aimpoint nudi, neće imati problema u pronalaženju kupaca. Ljudi su tražili da Aimpoint postavi H-2 u prodaju i njegovo vrijeme napokon je došlo.

Detaljnije pogledajte na: www.aimpoint.com

Detaljnije pogledajte na: www.aimpoint.com U Hrvatskoj zastupa i prodaje MA-RA 

Zadnja izmjena Srijeda, 27 Svibanj 2015 02:24
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023