Lovački umjetnici (14)

U Hrvatskom Zagorju u malenom mjestu Desiniću, smještenom podno impresivnog dvorca Veliki Tabor osnovana je radiona ”BGS” Desinić
Danas vam predstavljamo radove slovenskog umjernika Alojza Turka.
Rog se od davnina koristio kao prirodni materijal za izradu različitih uporabnih i ukrasnih predmeta.
Capitol Festival - prva aukcijska kuća u Hrvatskoj prodaje grafike i umjetničke slike. Trenutno možete kupiti grafiku Lovac Mire Pintara s 20% popusta!

Pjesma o Svetom Hubertu

Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 00:14
Doroteja Meštrović je slikarica i zaljubljenik u prirodu. Ljubav za slikanje lovačkih motiva ugrađena joj je po ocu lovcu kojega je često pratila u šetnji šumama. Danas Vam predstavljamo njezinu sliku Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, popraćenu stihovima.

Rika jelena u slici i stihu

Srijeda, 15 Listopad 2014 11:01
Doroteja Meštrović je slikarica iz Zagreba. U prirodi nalazi glavne motive za slikanje koje vješto prenosi na platno. Njezine slike su koloristički vrlo izražajne i bogate, a često ih upotpunjuju stihovi.
I ovu srijedu donosimo vam sliku i stihove zagrebačke umjetnice Doroteje Meštrović. Gđa. Meštrović smatra se lovcem s kistom, a inspiraciju nalazi u prirodi prilikom šetnji i susreta s divljači.
Doroteja Meštrović je slikarica i zaljubljenik u prirodu. Ljubav za slikanje lovačkih motiva ugrađena joj je po ocu lovcu i aktivnom dopisniku slovenske revije "Lovec" kojega je često pratila u šetnji šumama. Iz tih trenutaka ostali su joj predavni motivi…

TROFEJNE METE kao likovni žanr

Ponedjeljak, 17 Studeni 2008 08:59
Oslikane trofejne mete kao likovni žanr pojavljuju se u 18. stoljeću s osnivanjem prvih Građanskih streljačkih društava.    
SISAK- U petak 29. 2. 2008. u Sisku je otvoren Art. atelje Ivice Tomazetića, dugogodišnjeg lovca i slikara.   
Stranica 1 od 2
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023