Zeiss je odnio trostruku pobjedu sa svojim dalekozorima

Napisao/la  Utorak, 25 Veljača 2014 00:16

Dalekozori Victory HT 10x42 i Conquest HD 8x32 dobitinici su prestižne Editor's Choice Award, nagrade po izboru uredništva, časopisa Outdoor Life. Dalekozor Terra ED 10x 42 nagrađen je kao Best of the best, najbolje od najboljeg, prema časopisu Field & Stream. 

Oba časopisa provode stroga višemjesečna testiranja proizvoda od neovisne skupine stručnjaka i strastvenih lovaca. Ocijenjuje se optička kvaliteta, mehanička preciznost, ergonomija, inovacija, kvaliteta dizajna... Ovim izborima Zeiss potvrdio kvalitetu, tehnologiju i inovativnost svoje sportske optike.

Testiranja časopisa Outdoor life održana su u Montani od neovisne skupine stručnjaka i strastvenih lovaca prilikom čega se ocjenjivalo optičku kvalitetu, mehaničku preciznost, ergonomiju i performanske pri niskoj osvijetljenosti. Victory HT 10x42 pobijedio je u kategoriji najboljih velikih dalekozora, a Conquest HD 8x 32 u srednjoj veličini. Testiranje optika časopisa Outdoor Life smatra se jednim od najtežih u toj industriji, a pobjednom u čak dvije kategorije Zeiss je potvrdio kvalitetu, tehnologiju i inovativnost u razvijanju sportske optike.

Koristeći najučinkovitije Abbe Koenig prizme, Zeissov Victory HT 8x42 napravljen je specijalno za lovce. Budući da je korišteno visoko propusno staklo, ima reputaciju najsvjetlijeg premium dvogleda sa 95% propusnosti svijetla. Za većinu lovaca ovaj Zeiss 8x42 Victory HT ima i daleko bolju ergonomiju od većine ostalih dvogleda sa novim sporijim fokusnim mehanizmom smještenim malo dalje na dvogledu kako bi izbjegao rubove šešira i bolje pristajao u rukama. Robusni dvogled Victory HT ima široko vidno polje sa najvišom mogućom centralnom rezolucijom i napravljen je za maksimalnu trajnost. Zeiss je napravio dvostruki most kao i kućište od visoko kvalitetnog magnezija specijalno za ovaj model kako bi se potpuno zaštitio fokusni vijak i smjestio diopter za prilagođavanje dioptriji oka svakog pojedinog lovca.

Zahvaljujući novom HD sistemu leća, Conquest HD 8x32 linija dalekozora pokazuje svoju snagu uz optimalnu kvalitetu slike i vjernost boja. HD sustav leća omogućuje promatranje prirode u visokoj rezoluciji s vjernim i neutralnim prikazom boja, jasni prikazom detalja i transmisijom svjetlosti od +90% (pogodno za promatranje u sumrak). Široko vidno polje i LotuTec premaz omogućuju jasnu sliku po bilo kakvim vremenskim uvjetima i lako održavanje (voda klizi s leća). Ergonomičan dizajn, kompaktna veličina, mala težina, lako rukovanje, poveći kotač za fokusiranje, te zakošene i gumom zaštićene kapice na očnim okularima čine Conquest HD pravim lovačkim suputnikom.


Dalekozor Terra ED 10x42 nagrađen je kao Best of the best, najbolje od najboljeg, prema časopisu Field & Stream. Najbolji proizvodi prema časopisu Field & Stream izabiru se na temelju značaja inovacija, kvalitete dizajna i vrijednosti koju predstavljaju ljudima uključenim u outdoor aktivnosti. Kriteriji za odabir se razlikuju, ovisno o kategoriji, ali svi pobjednički proizvodi dijele jednu osobinu – apsolutnu izvrsnost u svom području. Dalekozor Terra ED ne samo da je izdržao zahtjevno testiranje nego je i nadmašio ostale proizvode te predstavlja proizvod dostojan novaca i vremena ljudi koji se bave outdoor aktivnostima, a njegovu prezentaciju pogledajte ovdje:

Zeiss optiku i dalekozore možete kupiti u dućanima Fanzoj Inox-a na zagrebačkoj Trešnjevci, Ogrizovićeva 40A.

Lovac.info
Zadnja izmjena Četvrtak, 07 Travanj 2016 16:51
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023