Država će od lovaca u Lici ubrati 4 mil. kuna

Napisao/la  Petak, 04 Ožujak 2016 22:31

U najam država nudi 63.000 kvadrata pokraj Otočca, za streljanu, na pet godina

Oživljavanje mrtvog kapitala iz državnog portfelja u slučaju nekretnine na području grada Otočca starta neočekivanim komercijalnim projektom iza kojega stoje lovci.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u četvrtak je, naime, otvorilo javni natječaj za najam gotovo 63 tisuće četvornih metara pašnjaka Runjavica, i to uz početnu cijenu od 800 tisuća kuna godišnje. Uvjet je da se na tom području gradi strelište glinenih meta. Iz DUUDI-ja takav neuobičajen zahtjev u svom natječaju pojašnjavaju iskazanim interesom koji im je došao od jedne lovačke udruge zainteresirane upravo za izgradnju strelišta.  

"Kako da je iskazani interes sukladan važećoj prostornoplanskoj dokumentaciji Otočca, nakon utvrđenog iznosa početne zakupnine po stalnom sudskom vještaku donesena je odluka o zakupu nekretnine putem javnog natječaja", odgovaraju iz DUUDI-ja. Tko su ljubitelji lovstva zainteresirani za otvaranje streljane te hoće li imati konkurente za taj projekt, vidjet će se za mjesec dana, nakon zatvaranja natječaja 5. travnja. Zakupac bi korištenje pašnjaka s DUUDI-jem trebao ugovoriti na pet godina, što samo po toj osnovi državi u tom roku  donosi četiri milijuna kuna. 

 

Izvor: www.poslovni.hr