Međunarodni sajam Agro Zemlja u Bizovačkim toplicama

Napisao  Subota, 08 Studeni 2008 17:34

pankretic-agro-zemlja Međunarodni sajam Agro Zemlja u Bizovačkim toplicama, u organizaciji osječke tvrtke "Katava", obilježen je rekordnim brojem više od 300 izlagača,

Trećom županijskom stočarskom izložbom, središnjom proslavom Svjetskog dana hrane za RH, uz veliki doprinos lovaca OBŽ - Lovnog ureda Valpovo.

Međunarodni sajam Agro Zemlja u Bizovačkim toplicama, u organizaciji osječke tvrtke "Katava", obilježen je rekordnim brojem više od 300 izlagača, Trećom županijskom stočarskom izložbom, središnjom proslavom Svjetskog dana hrane za RH, uz veliki doprinos lovaca OBŽ - Lovnog ureda Valpovo.

U Bizovačkim toplicama od 10. do 12. listopada održan je 14. međunarodni sajam Agro Zemlja koji je otvorio Božidar Pankretić, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja,simboličnim paljenjem motora novog hrvatskog traktora, proizvedenog u Labinu. U obilasku sajma ministar Pankretić se zadržao na izložbenom prostoru Lovnog ureda Valpovo, gdje ga je u ime domaćina izložbe pozdravio voditelj LU Franjo Šovagović.

pankretic-agro-zemlja-v
Ministar Pankretić otvorio e 14. Agro Zemlju

 

Sajam je okupio 325 izlagača koji su osim stvaranja novih poslovnih kontakata postigli i odlične rezultate u prodaji - poljomehanizacije traktora i priključnih strojeva kao i svih ostalih ponuđenih proizvoda.

Kao i svake godine, u izlagački program sajma uključila su se i lovačka društva s područja Valpovštine prigodnom izložbom trofeja divljači stečenih u zajedničkim lovištima kojima gospodare te već tradicionalnim natjecanjem u kuhanju čobanca na otvorenome, što je bilo jedno od središnjih mjesta subotnjih događaja na Agro Zemlji.

agro-zemlja-kotlic
Majstori lovačkog kotlića
 

Prvo mjesto pripalo je ekipi LD "Vepar" iz Belišća, drugo ekipi LD "Sokol" Brođanci, a treće LD "Srnjak" Ladimirevci. Ocjenjivačku komisiju činili su Tomislav Boras iz Našica, Pavao Grom iz Samobora, dr. Ivan Canecki iz Valpova, dr. Tomislav Bogdanović iz Narda i Vjeko Ihas, majstor kotlića.

agro-zemlja-kotlic-pobjedni
Nagrada za najbolji čobanac

 

Nagrade za najbolje osigurale su osječke tvrtke "Dankor" i organizator sajma "Katava".

Vezano uz lovstvo treba istaknuti da je na sajmu izlagala tvrtka "Agro Grom" iz Samobora koja je, osim bavljenja prodajom komunalne i poljoprivrede opreme, i koncesionar Državnog lovišta "Merolino".

agro-zemlja-grom
Gromov zlatni trofej odstrijeljenje u Tikvešu
 

Ponos njihovog štanda bilo je 'zlatno' rogovlje jelena odstrijeljeno ove godine. Lovcima je bila zanimljiva i ponuda proizvoda mješavine soli namijenjene prihrani divljači, što ju je nudila "Adria sol" iz Siska, a treba spomenuti i edukativni doprinos nastupa osječkog Poljoprivrednog fakulteta.

agro-zemlja-ppfo
Nastup s edukativnim doprinosom 
 

U svojoj profilaciji sajam Agro Zemlja postaje privlačno mjesto okupljanja lovaca ne samo iz Slavonije i Baranje već i šire, a što hrvatskom lovstvu daje značenje u smislu promocije resursa kojima slavonsko-baranjsko lovstvo raspolaže.

agro-zemlja-drustva
Komisija i članovi devet lovačkih društava 
Autori:Z. ANDRAŠEVIĆ/Mato CERIĆ 
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58