Stanovnici Teksasa javljaju o viđenju bijele velike mačke, vjerojatno se radi o albino pumi

Napisao/la  Četvrtak, 14 Siječanj 2016 23:19

Od kasne 2015, stanovnici Cass Countya u Teksasu javljaju o viđanju velike, neidentificirane bijele mačke.

Životinja je viđena nekoliko puta u šumama blizu mjesta Huges Springs. Ova životinja je čak i snimljena mobitelom, a čovjek koji je to snimio vjeruje da se radi o albino planinskome lavu.
Video je snimljen mobitelom na udaljenosti 50ak metara, te se mačka na snimci čini mutnom. Međutim, dimenzije i ponašanje velike mačke navelo je ljude da pomisle da se radi o albino pumi. Leucizam i albinizam stvarno postoji kod ovih mačaka, ali ovakve su pojave nevjerojatno rijetke te takve životinje ne žive predugo. Samo nekoliko albino planinskih lavova je do sada fotografirano. Fotografije snimljene 2001 godine u Red Rock kanjonu u Kaliforniji potvrdile su postojanje barem jedne albino mačke. U skorije vrijeme, točnije 2011, u zatočeništvu je također rođen albino lav, i to u Attica zoološkom parku u Grčkoj.
Ako je ova mačka u Cass Countyu stvarno albino, spadati će među rijetke potvrđene i snimljene u divljini.
Nije potvrđeno da se radi o albino planinskome lavu, neki vjeruju da se radi o izrazito velikoj udomaćenoj mački. Biolozi smatraju da je vrlo čudno ponašanje da se puma kreće po otvorenome prostoru usred dana. Također, planinski lavovi nisu brojni u Teksasu, ali poznato je da se njihov areal širi.
Ako se potvrdi da se radi o planinskoj pumi, stanovnici toga kraja moći će objasniti ozlijede i nestanak stoke proteklih mjeseci.

Dio reportaže o ovome događaju možete vidjeti u videu:

 

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023