Vixen optički ciljnici – Made in Japan

Napisao  Petak, 04 Prosinac 2015 09:51

Vixen optički su 100% proizvedeni u Japanu. Svaki optički ciljnik Vixen koji smo imali prilike držati u rukama kvalitetom Japanske izrade je nadjačao ostale Azijske proizvode, a vrlo je blizu Europskim standardima, ako ne i na njihovim.

Ljudi u Vixen optics shvaćaju da sve što lovci i strijelci cijene, su pouzdanost proizvoda i dobra garancija. Zbog toga Vixen nudi neograničenu garanciju od 30 godina na proizvode, a to znači da bez obzira čija krivica, Vixen popravlja ili mijenja pokvareni proizvod.

Što se tiče izdržljivosti, Vixen tvrdi da su njihovi proizvodi testirani na trzaj te da mogu podnijeti trzaje najjačih lovačkih kalibara, čak i povratni trzaj kalibra .50 BMG. Njihova garancija podržava ovu izjavu.

Vixen optički ciljnici su trenutačno dostupni u 3 različite linije. Svaka od ovih linija se radi po zahtjevnim standardima, u Japanu. Ove 3 linije optičkih ciljnika prilagođavaju se lovcima različitih zahtijeva. Bez obzira koju liniju odabrali, dobiti će te puno optičkog ciljnika kada ih usporedite sa konkurentima iste cjenovne klase.

Vixen optički ciljnici serije VI

Vixen Vi optički ciljnici su najpovoljniji Vixenovi predstavnici. Modeli ove linije su 2-8×32, 3-12×40, i 4-16×44. Ako ne gledamo na povećanje i promjere objektiva, ovi ciljnici su virtualno identični sa 26 milimetarskim tubusom,a jedina razlika je bočni fokus za paralaksu kod modela 4-16x44.

Sa početnom cijenom od 370 eura, ovi optički ciljnici nude sve što pouzdani ciljnici mogu ponuditi. Jednodijelno tijelo od anodiranog aluminija, vodootporni, ispunjeni dušikom te višestruko premazane leće. Izvana, ovi optički izgledaju standardno, ali ono što kod njih impresionira je kvaliteta izrade. Prilikom korištenja tureta, klikovi su osjetni i zvučni, a mehanička preciznost izvrsna.

S obzirom na nisku cijenu očekivali bi ste mutniju sliku na rubu vidnog polja. To nije slučaj sa Vixen VI optičkim ciljnicima. Iako slika nije na razini Vixen VII i VIII modela, ona je i dalje izvrsna.

Vixen optički ciljnici serije VII

Ovi optički ciljnici spada u srednju klasu Vixen optičkih ciljnika, cijenom između 700 i 1000 eura. Za neke cijena je previsoka, ali za one koji traže kvalitetu, ova cijena je ispod prosjeka konkurenata.

Serija optičkih ciljnika Vixen VII nudi raznoliku paletu proizvoda od pogonskog ciljnika 1-4x24 do ciljnika dizajniranog za lov i pucanje na velikim udaljenostima 6-24x58.

Ovi optički ciljnici se rade jednako kvalitetno kao i Vixen VI modeli, ako ne i bolje, sa nekim velikim razlikama. Prva velika razlika je to što ciljnici serije VII imaju tubus promjera 30 milimetara, a osvijetljena končanica je standard kod svih modela. Svi optički ciljnici u seriji osim 1-4x24 i 1,5-6x42 imaju bočnu paralaksu.

Kvaliteta stakla je bolja od kvalitete kod VI serije te pruža čišću i svjetliju sliku nego ostali optički ciljnici ove klase. Za razliku od ostalih, Vixen VII optički ciljnici imaju neograničen broj jačine osvjetljenja končanice. To znači da možete odabrati osvjetljenje koje vam odgovara, a ne biti primoran koristiti jedno od 11 razina.

Vixen optički ciljnici serije VIII

Kao vodeća linija Vixen optičkih ciljnika, za sada postoje 2 modela, 1-6x24 i 2,5-15x50. Oni su najnapredniji i najimpresivniji modeli svih Vixen optičkih ciljnika. Tureti rade na principu push-pull, što znači da povlačenjem turreta prema gore možete pomicati končanicu, a stiskanjem tureta prema dole zaključavate turet od nehotičnog pomicanja.

Što se tiče optičke kvalitete Vixen VII optičkih ciljnika, vjeruje se da će biti sposobni natjecati se sa optičkim ciljnicima firmi Zeiss, Swarovski, Nightforce i ostalima. U Europi, gdje se izrađuju najbolji optički ciljnici, nema mjesta nekvalitetnim proizvodima. Ipak, Vixen se probija u prestižno Europsko tržište sa svojom impresivnom kvalitetom optike te ekstremno konkurentnom cijenom.


 

   Više informacija i prodaja Vixen optika na OPTICS-TRADE.EU

 

Zadnja izmjena Petak, 04 Prosinac 2015 19:23
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023