Leica sportska optika

Napisao/la  Srijeda, 09 Travanj 2014 00:04
Leica sportska optika Leica sportska optika

Leica Camera AG je njemačka tvrtka koja se bavi optikom i proizvodi Leica foto aparate. Prethodnik ovoj tvrtki je "Ernst Leitz GmbH" koja je danas podjeljena na 3 tvrtke: Leica Camera AG, Leica Geosystems AG i Leica Microsystems AG, koje redom proizvode foto aparate, geodetsku opremu i mikroskope. Sjedište tvrtke je u Solmsu, Njemačka. Što se tiče sportske optike, Leica proizvodi dalekozore, optičke ciljnike, daljinomjere i teleskope-durbine. 

Leica dalekozori su već više od stotinu godina u prvim redovima što se inovacije i klase tiče – Leica je brend koji garantira izvanrednu  kvalitetu i elegantan dizajn. Radi se o superiornoj optici njemačkog podrijetla koja garantira jasnu, kristalno čistu sliku visokog kontrasta . Leica proizvodi nekoliko linija dalekozora (Ultravid, Trinovid, Duovid, Ultravid Compact, Trinovid compact, Monovid) različitog dizajna u kojima svatko može pronaći dalekozor po svojoj mjeri – bilo za lov ili promatranje životinja.

Leica-dalekozor

Leica optički ciljnici projektirani su prema mišljenjima i željama lovaca i strijelaca. Konačni rezultat su dva različita modela (Leica ERi i LEICA Magnus). Oba modela imaju izvrsne karakteristike prijenosa kvalitete slike uz vrlo visoki kontrast, koji omogućuje precizno gađanje čak i pod najnepovoljnijim svjetlosnim uvjetima. Leica optički ciljnici pristaju na gotovo sve puške i mogu se koristiti bez straha od ozljede očiju prilikom trzaja. Leće su tretirane AquaDura premazom kako bi odbijale vodu i nečistoće. Sami ciljnici izrađeni su od čvrstog aluminija i punjeni su nitrogenom kako bi se spriječila unutarnja korozija i zamagljivanje leća.

Leica-ciljnik

Leica daljinomjeri, Geovid HD, Rangemaster  i Pinmaster, postali su referentna točka pri pouzdanom određivanju udaljenosti. Jednostavni za uporabu, brzo i jednostavno izračunavaju udaljenost do mete pritiskom gumba a balistički programi izračunavaju sve parametre potrebne za etičan odstrijel. Dva u jedan – dalekozor koji laserski mjeri udaljenost.

Leica-rangefinder

Leica teleskopi, Apo televid, imaju široku primjenu, a daju jasnu i oštru sliku čak i u slabijim svijetlosnim uvjetima. Bilo da planirate zahtjevno promatranje ili samo ležerno pormatranje živog svijeta u svome vrtu,  s Leica teleskopima vidjeti ćete i najmanji detalj životinje bez da ju uzbunite. Leće su premazane AquaDura premazom  koji odbija vodu i prljavšinu, a Dual sistem fokusiranja omogućuje brzo i precizno fokusiranje. Pomoću Leica teleskopa možete i digiskopirati.

Leica-teleskop

Lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 27 Prosinac 2015 12:35
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023