Jazavčarka protiv medvjeda

Napisao/la  Srijeda, 31 Prosinac 2014 01:46

"Paprenosti" jazavčara ide u prilog i slijedeća priča: žena i sin s Floride (SAD) imaju zahvaliti svojoj maloj jazavčarki Daisy koja ih je spasila od napada američkog crnog medvjeda.

Krystal Long upravo se bila vratila iz dućana i vadila je namirnice iz auta kada joj je medvjed doslovno ušetao u garažu. Nakon početkog šoka počela je bacati stvari na njega u nadi da će ga potjerati ali to ga je samo još više rasrdilo te joj je počeo prilaziti.

Čuvši njezine vriskove, njezin šestogodišnji sin izletio je iz kuće praćen jazavčarkom Daisy. Kujica, teška gotovo 7 kilograma, odmah se herojski bacila na 90 kilograma teškog medvjeda. Borba nije dugo trajala: ubrzo je medvjed držao kujicu pod svojom šapom i pokušavao je dokrajčiti. Daisy je uspjela nekako izmigoljiti ispod šape i dočepati se auta pod kojim se sakrila. Vlasnica se u međuvremenu povukla u kuću kako bi uzela pištolj ali kada se vratila u garažu medvjeda više nije bilo. Hrabra mala Daisy prošla je s nekoliko slomljenih rebara i dubokim ranama ali preživjeti će. 

Populacija medvjeda u Floridi se povećava, što vodi do (neizbježnih) sukoba s ljudima. Prošle godine upućeno je čak 6 726 poziva zbog napasnih medvjeda koji su stvarali neugodnosti stanovnicima Floride.

Više o jazavčarima, tim malim ali vrlo strastvenim psima, pročitajte ovdje, a o njihovoj agresivnosti ovdje.

Lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 01 Svibanj 2016 13:52
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023