Odstrijeljen crni medvjed težak rekordnih 398 kilograma

Napisao  Četvrtak, 10 Prosinac 2015 02:08
Rekordni crni medvjed odstrijeljen u Pensilvaniji_ Rekordni crni medvjed odstrijeljen u Pensilvaniji_

Najteži crni medvjed ikada zabilježen u Pensilvaniji odstrijeljen je sa lukom i strijelom sjeverno od Fernwood odmarališta u Pike County pokrajini ovaj ponedeljak. Pensilvanski ured za trofeje potvrdio je da je David Price odstrijelio medvjeda starog 17 godina, koji je imao ukupnu težinu od 398 kilograma. Medvjed je bez utrobe težio visokih 337 kilograma.

S time je ovaj medvjed nadjačao prijašnjeg rekordera za skoro 8 kilograma kojeg je odstrijelio Doug Kristiansen 2003 godine.

Predstavnik ureda za trofeje Tim Conway rekao je da bi ovo mogao biti najveći crni medvjed u cjelome Svijetu.

Svjetski rekord medvjeda se određuje po dimenzijama lubanje. 60 dana nakon čišćenja, medvjeđa lubanja se mjeri i tada ćemo znati gdje će se nalaziti na listi najačih trofeja. Za sada svjetski rekord lubanje crnog medvjedadrži lubanja široka više od 58 centimetara.
Svake godine medvjedi odstrijeljeni u Pensilvaniji koji imaju lubanju mjera iznad 50 centimetara ulaze u Bone & Crocket listu rekorda.

Ovaj medvjed je poseban po tome što je odstrijeljen za vrijeme prve sezone lova sa lukom i strijelom.

Od 1992 godine u Pensilvaniji je odstrijeljeno 6 medvjeda koji su težili više od 360 kilograma.

Priceov medvjed je bio poznat čuvarima prirode. Ovaj isti medvjed je bio uhvaćen i označen u New Jerseyu nekoliko godina ranije.

Zadnja izmjena Četvrtak, 10 Prosinac 2015 02:11
K2 Items