Životinje & priroda (107)

Prilikom izvršenja dodijeljene kvote redovnog odstrela medvjeda posebnu je pažnju potrebno posvetiti životinjama s telemetrijskom ogrlicom. Tim za velike zvijeri na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu već desetljećima istražuje velike zvijeri u suradnji s brojnim organizacijama među kojima se ističu Hrvatske…
Ministarstvo poljoprivrede i Uprava za veterinarstvo mamcima ujesen i na proljeće “cijepe” lije Lisice su ove godine “preplavile” terene, a ima ih od šuma i šumskih puteljaka do vrtova kuća i vikendica. Da ove godine vlada prava “plima” lisica svjedoče…
Trend rasta broja napada velikih zvijeri na ljude aktualizira pitanje sigurnosti ljudi dok istovremeno potkopava napore zaštite i oporavka ovih životinjskih vrsta diljem svijeta. Iako su smeđi medvjedi poznati po tome što izbjegavaju ljude, to ipak nije uvijek moguće.
Muflon ili divlja ovca pripadnik je porodice šupljorožaca što znači mu rogovi rastu cijeli život i nikada se ne odbacuju.
Divokoza je pripadnik porodice šupljorožaca (Bovidae) što znači joj rogovi rastu cijeli život i nikada ih ne odbacuje.

LISKA -FULICA ATRA

Četvrtak, 17 Studeni 2016 10:00
Ptice liske pripadaju porodici vodenih kokoški (rallidae) i njihovo tijelo je prilagođeno životu uz vodu

SVRAKA - Pica pica

Petak, 09 Rujan 2016 12:00
 Svraka ima dugo tijelo koje se lako prepoznaje po bijelim krilima i crnom tijelu. Na donjem djelu leđa perje je tamnoplave boje i metalnog odsjaja. 

Siva vrana

Ponedjeljak, 25 Srpanj 2016 13:24
Siva vrana (Corvus cornix) je vrsta iz porodice vrana (Corvidae). Naseljava severozapadni dio Europe, srednju Aziju i sjeveroistok i jug Afrike.    

Kuna zlatica

Subota, 16 Srpanj 2016 13:18
Kuna zlatica (lat. Martes martes) rasprostranjena je po svim šumovitim predjelima sjeverne polovice Staroga Svijeta. U Europi je stalni stanovnik Skandinavije, Rusije, Engleske, Njemačke, Mađarske, Italije , cijelog Balkana, Rumunjske Bugarske, Poljske.
Broj oboljelih od lajmske borelioze, bolesti koju prenose krpelji, ali i muhe te komarci, sve je veći jer bakteriju koja mutira naš imunološki sustav često uopće ne prepoznaje
Stranica 1 od 11
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023