Sedamnaest novih lovaca i četiri lovočuvara u Međimurskoj županiji

Napisao/la  Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 03:13

Dvije lovkinje, petnaest lovaca i četiri lovočuvara primili su priznanja u generaciji 2013. za položeni lovački ispit kojem je prethodila temeljita teorijska i dio praktične nastave kod predavača iz Lovačkog saveza Međimurske županije. Lovački savez Međimurske županije broji oko tisuću lovaca, među kojima su i 22 lovkinje, pa veseli tim više što su u ovoj generaciji položile i dvije djevojke.

Priznanja su novopečenim lovcima i lovočuvarima podijelili tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije Mladen Lacković, Edo Pongrac kao predsjednik ispitnog povjerenstva, potpredsjednik međimurskog saveza lovaca Josip Carović te predavači i ispitno povjerestvno u sastavu Dražen Kipke, Milan Vincek, Branko Trstenjak i Zvonimir Hlebec.

Lovački savez Međimurske županije broji oko tisuću lovaca, među kojima su i 22 lovkinje, pa veseli tim više što su u ovoj generaciji položile i dvije djevojke. U Lovačkom savezu Međimurske županije nadaju se da će se s vremenom još više djevojaka zanimati lovna kultura koja je sve ostalo, samo ne puko strijeljanje na divljač, kao što si to mnogi na žalost predstavljaju. Lov je između ostalog kultura ponašanja i oblačenja, pozitivan odnos prema ljudima, prirodi i divljači, uzgoj, zaštita, prihranjivanje, pravilno gospodarenje lovištem, a tek na kraju i odstrijel divljači.

eMedjimurje
Zadnja izmjena Srijeda, 11 Ožujak 2015 16:10
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023