Prof. dr. sc. Ivan Kos održao gostujuće predavanje na Veleučilištu u Karlovcu

Napisao  Četvrtak, 03 Ožujak 2011 18:23

vuka_predavanje_kos_2011_240.jpgU četvrtak, 24.02.2011., prof. dr. sc. Ivan Kos, predstojnik Katedre za ekologiju i zaštitu prirode na Biotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani održao je gostujuće predavanje na temu „Lov i lovstvo u naše i buduće vrijeme“ . Predavanje je održano za studente stručnog Studija lovstvo i zaštita prirode na Veleučilišta u Karlovcu. Osim studenata na ovom vrlo zanimljivom  predavanju nazočili su i nastavnici ali i brojni inženjeri lovstva i zaštite prirode.

 

Profesor Kos je na početku predavanja auditoriju predstavio razvoj i značaj lovstva kroz ljudsku povijest, nakon čega je postepeno, preko razvijanja svijesti i lovne etike, prešao na prezentaciju vlastitog viđenja lovstva u sadašnjosti, odnosno njegove uloge u budućnosti. Kroz brojne primjere prezentirao je lov kao jedan od neophodnih dodira čovjeka s prirodom, od koje se, nažalost, sve više udaljavamo...

U četvrtak, 24.02.2011., prof. dr. sc. Ivan Kos, predstojnik Katedre za ekologiju i zaštitu prirode na Biotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani održao je gostujuće predavanje na temu „Lov i lovstvo u naše i buduće vrijeme“ . Predavanje je održano za studente stručnog Studija lovstvo i zaštita prirode na Veleučilišta u Karlovcu. Osim studenata na ovom vrlo zanimljivom  predavanju nazočili su i nastavnici ali i brojni inženjeri lovstva i zaštite prirode.

 

Profesor Kos je na početku predavanja auditoriju predstavio razvoj i značaj lovstva kroz ljudsku povijest, nakon čega je postepeno, preko razvijanja svijesti i lovne etike, prešao na prezentaciju vlastitog viđenja lovstva u sadašnjosti, odnosno njegove uloge u budućnosti. Kroz brojne primjere prezentirao je lov kao jedan od neophodnih dodira čovjeka s prirodom, od koje se, nažalost, sve više udaljavamo.

vuka_predavanje_kos_2011_540.jpg

 

Nakon profesorova izlaganja uslijedila su brojna pitanja i rasprava, koja se nesumnjivo nastavila i nakon što su sudionici napustili predavaonicu.
 
Ovo predavanje je jedno u nizu stručnih predavanja održanih na Veleučilištu, između ostalog i u kontekstu međunarodne suradnje Odjela lovstva i zaštite prirode, kako bismo sadašnje i one bivše studente što bolje upoznali s aktualnim postignućima i problematikom u području lovstva i zaštita prirode.
 
Pripremio:

Krunoslav Pintur, dr.vet.med., viši predavač

Pročelnik Odjela lovstva i zaštite prirode

Zadnja izmjena Četvrtak, 01 Ožujak 2012 23:29
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023