Plaćanje iste novčane naknade na ime članskih pristojbi

Napisao  Nedjelja, 22 Veljača 2015 14:46

PODSJETIMO novina iz 2012. godine: Svi hrvatski lovci bez obzira na to gdje su, kada i pred kojom javnom ustanovom ili udrugom građana položili lovački ispit, ispit za lovočuvara ili ocjenjivača lovačkih trofeja moći će postati članovi Hrvatskog lovačkog saveza plaćanjem iste novčane naknade na ime članskih pristojbi.

Dana 17. veljače 2012. godine nadležno tijelo Hrvatskog lovačkog saveza, koje bi trebalo i moralo poštovati i objedinjavati sve hrvatske lovce na dobrobit ove gospodarske djelatnosti uskladilo je svoje ponašanje konačno s odredbama Zakona o suzbijanju diskriminacije (Narodne novine 85/08) i to baš čl. 8. istog. Naime, na prijedlog predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, hrvatskog generala u miru Đure Dečaka od tog dana svi hrvatski lovci bez obzira gdje su, kada i pred kojom javnom ustanovom ili udrugom građana položili lovački ispit, ispit za lovočuvara ili ocjenjivača lovačkih trofeja moći će postati članovi Hrvatskog lovačkog saveza plaćanjem iste novčane naknade na ime članskih pristojbi.
Dosadašnji "harač" za one koji su ispit polagali izvan Hrvatskog lovačkog saveza bio je za koie bi i nekoliko puta viši od onoga koji su plaćali lovci, lovočuvari i ocjenjivački lovačkihtrofeja koji su taj ispit polagali pred povjerenstvom Hrvatskog lovačkog saveza.

Sada će magistri agronomije, veterinarstva, šumarstva koji su odslušali i polagali kolegij lovstvo biti jednakopravni s onima koji su s osnovnom školom ili u najboljem slučaju srednjom stručnom spremom taj ispit polagali prema programu Hrvatskog lovačkog saveza. Na ovaj način Hrvatski lovački savez ojačat će za 12 tisuća članova koji su za sada izvan te dragovoljne udruge, a što će Hrvatskom lovačkom savezu donositi izravnu korist od najmanje 3.600.000,00 kn godišnje. U ovo vrijeme recesije kada je svaka kuna vrijednija od zlata Đ. Dečak je svim hrvatskim lovcima otvorio vrata.

Autor: Mladan VIDOVIĆ, mag.iur. - Objavljeno i u Glas Lova i Ribolova, ožujak 2012.

 

Na temelju članka 27. Statuta Hrvatskog lovačkog saveza Izvršni odbor na svojoj sjednici održanoj 17. veljače 2012. godine donio je sljedeću ODLUKU


1. Lovci RH koji nisu članovi lovačkih udruga mogu se učlaniti u HLS;
2. Članstvom u HLS-u ostvaruje se pravo na:
- lovačku iskaznicu
- identifikacijsku markicu za lovnu godinu
- osiguranje za slučaj nezgode u lovu
- glasilo "Lovački vjesnik" - 10 brojeva na kućnu adresu
- zidni lovački kalendar za narednu godinu
- besplatno uvjerenje za psa o položenom ispitu prirođenih osobina i za rad na krvnom tragu
3. Godišnja članarina iznosi 300 kuna;
4. Ako se članstvo realizira uplatom putem županijskog lovačkog saveza, LSŽ ostvaruje pravo na 50,00 kuna naknade (iz članarine od 300,00 kuna);
5. Upisnine za sve lovce koji se u HLS učlanjuju putem lovačkih udruga i županijskih lovačkih saveza iznose 200,00 kuna (bez obzira u kojim školama su polagali lovački ispit).

Predsjednik HLS-a: Đuro Dečak
Zadnja izmjena Nedjelja, 22 Veljača 2015 15:41
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Novo objavljeno