Prijava liječnika primarne zdravstvene zaštite nadležnoj PP

Napisao  Nedjelja, 29 Srpanj 2012 00:25

Prema izvatku iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju fizičke osobe koje imaju registrirano oružje, dužne su u roku od 180 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona izvijestiti nadležno tijelo o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Fizičke osobe koje imaju registrirano oružje, dužne su u roku od 60 dana od dana promjene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite izvijestiti nadležno tijelo o nastaloj promjeni.

Donosimo neslužbeni, ali svakako koristan Obrazac za prijavu liječnika: 

docobrazac-za-izjavu-prijavu-lijecnika-PZZ-temeljem-zakona-o-oruzju-cl.56.doc 
pdfobrazac-za-izjavu-prijavu-lijecnika-PZZ-temeljem-zakona-o-oruzju-cl.56.pdf


PREUZETO S WEB STRANICA MUP-a:

Dostava podataka o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite

Građani koji imaju registrirano oružje dužni su u roku od 180 dana od dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju, točnije od 05.12.2012. godine izvijestiti policijsku upravu/policijsku postaju o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Građani koji imaju registrirano oružje, a promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, dužni su o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu, odnosno, postaju o nastaloj promjeni. Građanima koji ne postupe kako je opisano, dakle ne dostave nadležnoj policijskoj upravi/policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno, o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružni list, a s oružjem će se postupiti sukladno članku 44. stavku 1. Zakona o oružju.

Obavijesti o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, ili njegovoj promjeni, mogu se dostaviti i u elektronskom obliku na adresu policijske uprave na čijem području je registrirano oružje, a popis adresa elektronske pošte policijskih uprava možete pogledati pdfOVDJE

Zadnja izmjena Subota, 07 Ožujak 2015 10:04
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Novo objavljeno