Korčulanska lovačka konoba Ante Jurjevića – Antunice

Napisao/la  Subota, 21 Lipanj 2014 00:00

Odnedavno posjetitelji Korčule, a pogotovo oni skloni lovačkim temama i zaljubljenici u trofeje, mogu posjetiti privatnu kolekciju lovačkih trofeja Ante Jurjevića – Antunice. Korčulanski obrtnik, klesar, umjetnik je, nakon što je kao lovac posjetio mnoge domaće i strane lovačke destinacije, odlučio svoje uspomene podijeliti sa znancima i ljubiteljima lova u malom privatnom vlastitom muzeju svojih lovačkih trofeja i uspomena.

Odnedavno posjetitelji Korčule, a pogotovo oni skloni lovačkim temama i zaljubljenici u trofeje, mogu posjetiti privatnu kolekciju lovačkih trofeja Ante Jurjevića – Antunice.

Nekoliko kilometara od grada Korčule pravi je turistički raj Lumbarda gdje živi sa svojom obitelji lovac Ante. Korčulanski obrtnik, klesar, umjetnik je, nakon što je kao lovac posjetio mnoge domaće i strane lovačke destinacije, odlučio svoje uspomene podijeliti sa znancima i ljubiteljima lova u malom privatnom vlastitom muzeju svojih lovačkih trofeja i uspomena.

korcula-muzej (3)

Nekoliko godina vlastitim rukama je od starog i derutnog magazina napravio ugodnu konobu-muzej gdje je smjestio brojne lovačke trofeje i svoju kolekciju oružja: dobar dio muflona iz Hrvatske, srnjaka iz europskih lovišta, jeleni, predatori... Posebno se ističu sjajni dermopreparati afričkih antilopa i gazela koje je Ante u dva navrata lovio u Namibiji i Južnoafričkoj Republici - prvi odlazak 2007. i drugi 2010. doista su dojmljiv trenutak za svakog lovca.

Onima koji posjete ovaj atipični mediteranski kutak Ante će uz obilje lovačkih priča ponuditi i okrjepu domaćih rakija i likera uz bademe, orahe i suhe smokve, čašicu domaćeg grka a i komadić pršuta s maslinamaako namjernik bude pri apetitu. Domaćeg maslinovog ulja također u ovoj tipičnoj Korčulanskoj kući ne fali.

korcula-muzej (2)

S posebnim zadovoljstvom priča kako je osnivač i potpredsjednik Udruge Safari lovaca gdje su mahom okupljeni znanci iz cijele zemlje sličnih ambicija. Lovom će se baviti i dalje koliko mogućnosti dopuštaju a velika mu je želja loviti nilskog konja, kozoroga i jednu veliku europsku zvijer a to je – vuk ! Naravno, kad se za to ukažu prilike i ostvare uvjeti.

Đivo Ćurlica, Udruga Safari lovaca Hrvatske
Zadnja izmjena Subota, 21 Lipanj 2014 15:41
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023