LD Lovac: U lovu s gostima i prijateljima završili sezonu

Napisao/la  Petak, 12 Veljača 2016 00:32

Lovačko društvo Lovac Velika Gorica u nedjelju 7. veljače lovom na štetočine obilježilo je završetak lovne sezone

Predsjednik društva Zoran Postić ističe da je društvo osnovano 1998. godine i jedno je od mlađih lovačkih društava Lovnog ureda Velika Gorica. 

-Društvo trenutačno broji 30-ak članova i gospodari Županijskim lovištem br. I/140 Orle od cca 4800 hektara, točnije obuhvaća sela ove općine, a to su Drnek, Vrbovo Posavsko, Orle, Stružec Posavski, Veleševec, Ruča i Suša- rekao nam je tajnik društva Damir Pilčik.

Lovnik Krešimir Repač kaže da u lovno gospodarskoj osnovi u spomenutom lovištu obitava pretežito sitna plemenita divljač fazan i zec, srneća te divlja svinja. 

- Kao i kod okolnih društava veliki problem za spomenutu divljač je pojava predatora čaglja u lovištu. Spomenimo da su u lovu na štetočine nazočili i članovi susjednog lovačkog društva ¨Patka¨ Orle i drugi lovci,naši prijatelji- ističu iz Društva.

Nakon trosatnog manje uspješnog lova u Društvenom domu Veleševec uslijedio je zajednički lovački ručak odličan lovački gulaš,  kojeg je pripremio lovac Josip Kos, a naravno nastavilo se veselo lovačko druženje uz pjesmu i muziku, te dobru domaću kapljicu. 

Izvor: www.vgdanas.hr
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023