Održana skupština LU Župa

Napisao/la  Utorak, 02 Prosinac 2014 09:10

U Lovačkom društvu Župa dubrovačka trenutno je učlanjen 181 lovac, 38 lovaca ima status počasnih članova, a 6 njih veterana. U proteklom razdoblju šest lovaca je istupilo iz društva na osobni zahtjev, ali je upisano isto toliko novih članova, rekao je predsjednik župskog lovačkog društva Lovorko Klešković na početku sinoćnje redovne skupštine društva održane u Domu na Donjem Brgatu.

- U ovoj godini smo nabavili 94 fazana koja su u listopadu puštena u lovište. Odnos isporučenih fazana je bio 60 muških i 34 ženke, a dvije nedjelje u desetom mjesecu je bio dozvoljen lov na fazane uz dopuštenu kvotu odstrjela od 28 kljunova, s naglaskom da se ne odstreljuju ženke, jer je u zadnje dvije godine primijećeno povećanje broja mladih fazana u lovištu - rekao je Klešković.

- Što se tiče nabavke zečeva društvo je naručilo osam parova koji su stigli s otoka Hvara. To se pokazalo kao puno bolja opcija od zečeva koji su proteklih godina nabavljani iz Mađarske, jer su se hvarski pokazali otporniji na uvjete u našem lovištu. Po dojavama lovaca, viđeno je i nekoliko jedinki mladoga zeca na raznim lokacijama lovišta. Lov na zečeve ove je godine otvoren dvije nedjelje u prosincu, uz dozvoljenu kvotu odstrjela od 8 komada - istaknuo je predsjednik Župskog lovačkog društva.

Društvo je ove godine za iznos naknade zakupa lovišta Županiji izdvojilo 5.850,00 kuna, a članarina lovcima je uvećana za 5 kuna i sada iznosi 555,00 kuna. Od tog iznosa 275 kuna ostaje lovačkom društvu, 80 kuna ide Županijskom savezu, a 200 kuna Hrvatskom lovačkom savezu. Župski lovci su i ove godine za vrijeme lovostaja vršili čišćenje prosjeka kroz lovište, a u ljetnim mjesecima radili na održavanju i čišćenju pojilica i u suradnji s DVD-om ih punili vodom. U proljeće planiraju izgraditi još jednu pojilicu na Trapitu.

Nakon radnog dijela skupštine lovci u Domu na Donjem Brgatu proveli ugodnu večer uz bogatu večeru i druženje koje je potrajalo do dugo u noć.

Zupcica.hr, 30.11.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 19:30
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023