130 godina LD Zajček iz Zlatara

Napisao/la  Utorak, 22 Listopad 2013 09:15

ld-zajček-zlatar-130god-13Najstarije društvo ovih prostora - Predsjednik LD „Zajček“ Zlatar Stjepan Rožić kratkim je presjekom povijesti iznio ključne godine u radu društva te zaključio kako ovo društvo danas uz bogatu trediciji broji 46 članova koji gospodare lovištem od 6000 ha s time da posjeduju lovački dom i pet objekata u lovištu. Lovište je bogato divljači što je odraz brige i rada njegovih članova.

ld-zajček-zlatar7-13

Najstarije društvo ovih prostora

Iako se lovstvo spominje i niz godina prije službenog početka djelovanja Lovačkog društva LD Zajček iz Zlatara kao početna godina organiziranog djelovanja ovog društva zabilježena je davna 1883.

Iako je kroz to razdoblje društvo prošlo niz zapreka danas je to moderno lovačko društvo koje u svojem djelovanju bilježi napredak u radu, očuvanju prirode i skrbi o divljači. Prigodnom izložbom u lovačkom domu otvorili su domaćini okupljanje lovaca i okolnih društava što lovačkih to i vatrogasnih pa sve do limene glazbe i mažoretkinja. Svečanim mimohodom do crkve i misom započela je proslava koja je nastavljena svečanom sjednicom u prostorijama jedinog starijeg društva na ovom prostoru DVD-a Zlatar.

Predsjednik LD „Zajček“ Zlatar Stjepan Rožić kratkim je presjekom povijesti iznio ključne godine u radu društva te zaključio kako ovo društvo danas uz bogatu trediciji broji 46 članova koji gospodare lovištem od 6000 ha s time da posjeduju lovački dom i pet objekata u lovištu. Lovište je bogato divljači što je odraz brige i rada njegovih članova. Okupljenih tristotinjak uzvanika pozdravio je i dožupan krapinsko zagorske županije Ferek Jambrek, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak te Ivica Halapir, dopredsjednik HLS-a i predsjednik LS Krapinsko-zagorske županije čija je članica i LD Zajček. Halapir je u ime HLS-a podijelio i šest odlikovanja trećeg, tri drugog i jedno prvog reda. Odlikovanje prvog reda primio je Juraj Špoljar ujedno i najstariji član društva.

ld-zajček-zlatar-13

ld-zajček-zlatar2-13

ld-zajček-zlatar4-13

Autor: Ivica Stanko, HLS Datum: 21. listopad 2013.
Zadnja izmjena Utorak, 22 Listopad 2013 09:16
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023