VICTORY HT najsvjetliji premium dvogled na svijetu

Napisao  Srijeda, 14 Ožujak 2012 10:33
Victory HT Victory HT

Niti jedan drugi dvogled na tržištu nije kao novi VICTORY HT
Uz prijenos svijetla veći od 95%, novi VICTORY HT dalekozori ušli su u povijest. Inovativni optički koncepti od Carl Zeiss-a kombinirani sa HT staklima od SCHOTT-a omogućuju nenadmašnu svjetlinu VICTORY HT dvogleda. Ovo remek djelo tehnike je poboljšano kroz T* višestuke premaze leća ( multi-coating) od Carl Zeiss-a i uporabom bez zrcalnog Abbe-König sistema prizmi. Zeiss time postavlja nove standarde u ključnoj značajki svakog dvogleda – svjetlina. Ovi dvogledi razvijeni su za lov – duboko u sumraku.

HT optički Koncept integrira sve ostale legendarne optičke značajke kao što su FL koncept za maksimalnu čistoću slike i sjaj, a premaz LotuTec ® za jasnu sliku u svim vremenskim uvjetima. Time VICTORY HT ne daje samo najsvjetliju već i najkontrastniju sliku na tržištu.

Inovativni ergonomski dizajn: novi koncept VICTORY HT modela koncentriran na komfor, ne čini ove Zeiss-ove dvoglede samo najsvjetlijim, već i ergonomski najispravnijim. Velika pažnja dana je dizajnu osnovne fokusne jedinice: veliki fokusni vijak (focusing wheel) je pri samome dnu dvogleda i može se lako kontrolirati sa kažiprstom. Oslanjajući se na izuzetno dug prijenos, ovaj dizajn omogućuje jednostavnu i preciznu kontrolu fokusa bez korekcija. Novi VICTORY HT se može jednostavno fokusirati sa nenadmašnom preciznošću, pogotovo u pred kraj dana, u sumrak, sa zadnjim zrakama sunca, pa čak i prilikom nošenja debelih rukavica.

Iznimno robustan dvospojni most (double-link bridge), napravljen od izuzetno laganog magnezija, garantira maksimalnu mehaničku preciznost i doživotnu uporabu pa čak i u jako teškim uvjetima. Inženjeri su postigli maksimalnu robusnost kroz čvrstoću i solidnu izradu ovog dvogleda. Posebno elegantan dizajn ovog dalekozora promijenio je način upravljanja sličnim dvogledima: ZEISS VICTORY HT pruža iznimno veliki hvat što osigurava maksimalnu stabilnost slike. Izvanredan ergonomski dizajn čak i sa rukavicama.

VICTORY HT linija dvogleda uključuje slijedeće modele:

8x42: sa izlaznom lećom koja prelazi  5mm i izvanrednim prijenosom svjetla (transmission values), VICTORY HT pruža veoma svijetle slike čak i u najgorem osvjetljenju. Osmerostruko uvećanje pruža iznimno široko vidno polje i dugi period gledanja bez trešnje. Robusni dvospojni most čini ga snažnim alatom i daje mu maksimalnu mehaničku preciznost prilikom fokusiranja.

10x42: za svjetlinu i maksimalne detalje čak i na jako velikim udaljenostima. Deseterostruko uvećanje spareno je sa izvanrednim ergonomski korektnim dizajnom. Lagan sistem fokusiranja pruža udobnu uporabu duže vrijeme, čak i sa rukavicama.

Victory HT tehnički podaci

Model

8x42

10x42

Uvećanje                      

8

10

Dijametar leća

42 mm

42 mm

Izlazna pupila

5.3 mm

4.2 mm

Faktor sumraka

18.3

20.5

Vidno polje

136 m @ 1000 m

110 m @ 1000 m

Širina vidnog polja

62°

63°

Udaljenost blizinskog fokusa

1.9 m

1.9 m

Raspon podešavanja dipotera

+/-4 D

+/-4 D

Udaljenost oka od okulara

16 mm

16 mm

Tip leća

FL concept and HT glass by SCHOTT

Sistem prizmi

Abbe-König

Abbe-König

Premaz

LotuTec® / T*

LotuTec® / T*

Punjen nitrogenom

Yes

Yes

Vodootporan

5 m

5 m

Temperatura korištenja

-30 / +63°C

-30 / +63°C

Visina

160 mm

160 mm

Širina

128 mm

128 mm

Težina

785 g

795 g

Dodatna oprema:

 Svaki VICTORY HT dvogled dolazi s poklopcem za okular i objektiv, neopren trakama i redizajniranom Cordura torbicom za siguran prijenos. Ovaj novi proizvod zamjenjuje sve 42 VICTORY FL modele. Novi VICTORY HT dvogledi biti će dostupni od Svibnja 2012. Linija VICTORY HT također ima potpuno novo pakiranje u potpunosti izrađeno od ekološki prihvatljivih materijala.

U Hrvatskoj zastupa: www.fanzoj.hr

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 01 Svibanj 2016 18:19
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023