DDupleks MONOLIT 28 idealna kugla za lov u gustišu

Napisao  Nedjelja, 24 Veljača 2013 01:03
DDupleks MONOLIT 28 DDupleks MONOLIT 28

VISOKA PRECIZNOST  SMANJENA MOGUĆNOST RIKOŠETA  DUBOKO PRODIRANJE   Brza i precizna kugla za pucanje na veće udaljenosti. Tijelo kugle je izrađeno od čelika koje ima pocinčan premaz protiv korozije.

Tehnički podaci:

Težina kugle: 28,4 g
Brzina: 445 m / s
Energija: 2810 J

Brza i precizna kugla za pucanje na veće udaljenosti. Tijelo kugle je izrađeno od čelika koje ima pocinčan premaz protiv korozije.Povratni trzaj je kratak i mekan, što omogućuje brzo ciljanje za sljedeći precizan pucanj. To je posebno pogodno za poluautomatske puške. Kugla je vrlo otporna na rikošet i ima izvrsnu sposobnost da prolazi kroz razne prepreke, kao što su grane drveća, grmlja i gusta trava.Prilikom pucanja kroz prepreke kugla dobro zadržava početnu putanju. Na udaranje u metu, kugla osigurava snažan udarac te ostaje u jednom komadu  i stoga ne kontaminirata meso divljači.

Glavne prednosti:

 1. Bezolovni
 2. Visoka preciznost na većim udaljenostima
 3. Minimalno trenje u cijevi
 4. Može se koristiti u svim čokovima
 5. Zadržava svoju putanju kod udarca u prepreke
 6. Slab povratni trzaj
 7. Smanjena mogućnost rikošeta
 8. Velika zaustavna moć
 9. Najveća točnost s 1 mm čoka
 10. Prikladno i za užlijebljne cijevi
 11. Ne preporučuje se za korištenje u back-bored (povećan unutarnji promijer čoka) sistemu čokova zbok gubitka preciznosti.
monolith-28

MONOLIT 28  streljivo učinkovito se koristi u lovu na visoku divljač. Zbog slabog povratnog trzaja omiljen je u skupnom i individualnom lovu,  gdje svojom preciznošću omogućuje uspješno pucanje na većim udaljenostima. Za razliku od karabinskog streljiva ili olovnih kugli za puške glatkih cijevi, to je velika otpornost prema rikošetu u travi i grmlju što čini MONOLIT 28 izuzetno korisnim prilikom lova u gusto obraslom terenu.

Materijal otporan na deformiranje, oblik kugle, precizno balansiran i idealno smješteno središte mase osigurava precizan pogodak na većim udaljenostima. Plastični dijelovi kugle smanjuju trenje unutar cijevi i osiguravaju prolaz kugle kroz bilo koji čok. Tijekom leta, stražnji dio kugle zajedno sa bočnim površinama stabilizira tijelo kugle prema naprijed. U trenutku udarca, ispred površine Monolita 28 stvara se krug, čista ulazna rana i pruža snažan udarac. Masivno tijelo kugle prodire duboko i ne raspada se u krhotine.

Ostale proizvode ove Latvijske tvrtke pogledajte na www.ddupleks.com

Autor: Vedran Petković 
Zadnja izmjena Nedjelja, 27 Prosinac 2015 22:59
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023