Mauser je ispisao povijest, M12 stvara budućnost!

Napisao  Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 08:22

Više od 140 godina Mauser se ističe kao simbol zadovoljnoga i uspješnoga lovca. Sve Mauser puške kombiniraju tradicionalne vrijednosti i modernu tehnologiju. Pouzdana, najsuvremenija tehnologija vatrenog oružja, čvrste jednodijelne čelične konstrukcije.

Peter Paul Mauser bio je genij vatrenog oružja, počevši od 1871. gotovo je svake godine isporučio još napredniji rotacijsko čepni repetirajući mehanizam (eng. bolt action). Mauser A.G: osnovan je 1897., a 1898. godine kulminiralo je s njemačkom puškom Mauser 98 koju još i danas mnogi smatraju najboljom puškom sa rotacijsko čepnim zatvaračem ikad osmišljenom.

m12 image klinken06 1

Kroz pustoši dvaju svjetskih ratova tvrtka Mauser prolazi s raznim nedaćama, a Mauser 98 je bio kopiran i kloniran bez imalo ustručavanja, no njihovo ime je opstalo, a danas se brend nalazi u Isny-u u Njemačkoj pod pokroviteljstvom Blaser grupe a koja također uključuje Sauer.

Od smrti Petera Paula Mausera izašlo je više novih modela poput M 66, M 96 i M 03 koji su svi bili odlični i imaju svoje obožavatelje, ali ono što ističe M 12 je povratak tradicionalnom Mauseru zajedno sa značajnim modernim inovacijama.

M12 IMPACT 2

M12 je predstavljena je 2012. kao jedna od najrobusnijih pušaka na tržištu, 2013. godine Mauser, predstavio je svoju M 12 pušku s fiksnom cijevi.

M12 obećava pouzdanost kakvu bi ste htjeli za borbu u svjetskom ratu a istovremeno podržava lov na velikim daljinama i preciznost kakvu ljudi očekuju od suvremene puške.

S Mauserom M 12 namjera je bila stvoriti tradicionalni izgled i dojam ali u modernom i cijenom pristupačnom izdanju. Iz tog razloga je korišten klasični „ravni“ kundak to je tradicionalni stil kundaka i koristi se i na Extreme sintetičkom kundaku i na verziji od oraha što daje onaj tradicionalni Mauser osjećaj.

Mauser se vratio spreman za 21. stoljeće. Kombinirajući najučinkovitiju pravocrtno repetirajuću risanicu sa suvremenim sigurnosnim značajkama, nova M12 puška će biti popularna među lovcima i sportašima svih vrsta.

M12 obećava visoku pouzdanost simultano pružajući preciznost na velikim udaljenostima kakva se i očekuje od puške ovakvog kalibra. Treba i napomenuti da je puška estetski savršena.

M12 Extreme

Što karakterizira Mauser 12:

Ručica zatvarača je produžena i nalazi se pod kutom od 60° osigurava instinktivno i glatko rukovanje. Puška ima kočnicu s 3 pozicije sigurnosti (eng. SRS (Smooth-Roll-Safety); u prvoj poziciji okidač i tijelo zatvarača su zaključani i ne mogu se pomicati, u drugoj, srednjoj poziciji tijelo zatvarača se može pomicati te je omogućeno vađenje streljiva iz puške ali puška nije u mogućnosti okidati i treća pozicija u kojoj je omogućeno repetiranje zatvarača i opaljenje puške. Odvojivi metalni spremnik za 5 metaka (5+1) osigurava glatko punjenje s širokim otvorom za lagano punjenje s gornje strane. Na glavi zatvarača nalazi se dva izvlakača i 6 bradavica koje zabravljuju direktno i u cijevi, čineći M 12 jednom od najsigurnijih i najrobusnijih pušaka. Iako je zatvarač modernog dizajna moguće ga je rastaviti bez specijalnih alata. Okidač je vrlo „lagan“ sa samo 0,94 kg.

M12 je dostupan s tradicionalnim drvenim ili sivim plastičnim kundakom. Oba modela se mogu kupiti bez ciljnika na kraju cijevi (s navojem na ustima cijevi za postavljanje plinske kočnice ili prigušivača). Dimenzije su ostale iste tako da M12 prihvaća sve Mauserove nosaće ciljnika.

Kundak kod modela MAX je od laminatnog drveta što daje izgled pravog drveta s čvrstoćom plastike, moli TRAIL, IMPACT, EXTREME imaju sintetički kundak a model EXPERT tradicionalni orahov drveni kundak. M12 ima separatno napinjanje kao kod Blasera i Merkela RX Helix, Zatvarač je u kućištu izrađenom od jednog komada čelika. Jedina je puška na tržištu s 5+1 (6 metaka u standard i magnum punjenju). Standardni model je vrlo lagan, nešto više od 3 kg i pogodan je za lovce koji trebaju preći veće udaljenosti pješke i cijev od 55.88 cm, dok magnum teži oko 3,17 kg i ima cijev od 61,5 cm.

Mauser M12 osvaja elegancijom i stilom čak i u plastičnom izdanju. Ako ste čekali Vašu novu lovačku pušku ili pušku za streljaštvo, M 12 bi mogla biti prava prilika za Vas.

 

Dostupno na Fanzoj.hr
Zadnja izmjena Srijeda, 13 Prosinac 2017 19:49
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023