LOVCI "KAPELE" IZ JEZERANA ZBROJILI REZULTATE

Napisao/la  Utorak, 04 Travanj 2023 13:14

Članovi LD "Kapela" Jezerane održali su svoju redovitu i izbornu skupštinu u Lovačkom domu u Jezeranama.

U Lici znamo bez rada u lovištu ništ nemamo

Članovi LD "Kapela" Jezerane održali su svoju redovitu i izbornu skupštinu u Lovačkom domu u Jezeranama. Dom se još uređuje, no lički lovci su odavno shvatili da bez rada u uređenom lovištu nema rezultata. Ovo društvo ima devedeset i dva člana, dvojica su otišla, a dva mlada člana su primljena. Kako je u izvješću lovnika rekao Mladen Milohnoja, odsrijel divljih svinja u protekloj lovnoj godini je potpuno ispunjen. Zato će uz trofeje srnjaka na ocjenjivanje trofeja ići i trofeji divljih svinja. Nažalost, jedan jelen je pronađen uginuo od posljedica krivolova.

Kako je naglasio lovnik Mladen Milohnoja, u radu u lovištu isicali su se pojedini lovci. Zato je deset lovaca predloženo za odličje HLS-a trećeg reda, a jedan lovac za odličje prvog reda. Odličja su i uručena lovcima. Odličje prvog reda dobio je Mate Holjevac, lovac koji je svoj lovački ispit položio prije šest desetljeća, a još je aktivan lovac.

Uređenje remiza, pojilišta, solišta i prilaze hranilicama biti će briga lovaca i u narednom periodu, pogotovu na brdsko planinskom terenu. Zanimljivo je kako zbog malih poljoprivrednih parcela nije prijavljena nijedna šteta od divljači. No, osiguranje je odbilo dvije štete u prometu, jer nije bilo dokaza da je nalet prouzročila divljač. Nastavlja se uređenje lovačkog doma, a radnim akcijama uređuju se lovište.

Na izbornoj skupštini, uz nazočnost više od pedeset lovaca, jednoglasno je iazbrano da stari predsjednik Vlado Milohnoja nastaviti svoju dužnost. On će izabrati momčad sa kojom će raditi u naredne četiri godine. Da bez rada nema rezultata Ličani odavno znaju i to su dokazali i pokazali.

Boris ĆAVAR