Proslavljena 90. godina od osnutka Lovačkog društva „Šljuka“ u Pleternici

Napisao  Srijeda, 07 Lipanj 2017 10:42

Prigodnom svečanosti Lovačko društvo „Šljuka“ iz Pleternice sa tridesetak članova, osnovano daleke 1926. godine, proslavilo je 90 godina rada.

Podsjetivši da lov ima dugu tradiciju u Požeškoj kotlini tajnik „Šljuke“ Vlado Dvoraček je rekao je da se društvo u početku zvalo „Galeb“ da bi nakon nekoliko godina promijenili ime u „Šljuka“, a već tada su se lovci bavili gađanjem glinenih golubova.

- Osamdesetih godina društvo je imalo do 90 članova, izgradili su uzgajalište za divlje svinje na površine od dva hektara, iza 2000. godine počeli smo graditi lovačku kuću u Bzenici, te kasnije niz lovno-tehničkih objekata

– istakao je o novijoj povijesti “Šljuke“ njen predsjednik Branko Milosavljević i dodao da uz potporu Požeško-slavonske županije i grada Pleternice uređuju pet soba sa 15 ležaja u potkrovlju lovačke kuće čime uz dovođenje pitke vode u objekt žele unaprijediti lovni turizam.

 

Gospodare državnim lovištem Požeška gora površine 4066 hektara, gdje su izgradili su i novi gater za divlje svinje za koji je nabavljeno šest krmača.

Čestitke uz jubilej uputili su gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, saborski zastupnik Franjo Lucić, te župan Alojz Tomašević.

Dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama, najavljeno je podmlađivanje članstva „Šljuke“, a počeli su izgradnju hladnjače za potrebe društva.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uručio je slavljenicima Zlatnu plaketu HLS-a i grb tog saveza.

-Neraskidiva je veza Županijskog lovačkog saveza i „Šljuke“ jer se uz lovačku kuću nalazi strelište gdje se održava državno prvenstvo u lovnom streljaštvu, tako da su Pleterničani uvijek prisutni u ovakvim situacijama – kazao je Vujnović.

 

Jelenko Topić
Fotografije: D.M.
Zadnja izmjena Srijeda, 07 Lipanj 2017 09:54