LOV U NAMIBIJI

Napisao  Subota, 05 Studeni 2016 15:11

Pod pokroviteljstvom Europske lovačke zajednice članica L.U.Dama Dama Rahela Šantić imala je priliku prisustvovati desetodnevnom lovu u Namibiji kao predstavnica Hrvatske.

Lovu su također nazočile i lovkinje iz drugih europskih zemalja kao što su Slovačka,Češka i Mađarska. Svrha takvog okupljanja bila je promocija lovnog područja i promocija žena u lovu te da se kroz lov poboljša kvaliteta i način života.

Jedan od emotivnijih odlazaka bio je posjet školi Omitara gdje su lovkinje dostavile pakete s hranom kao mali znak pomoći. Cijeli boravak i lov u Namibiji bio je popraćen kamerama od strane televizijske ekipe Fishing&Hunting. 

Sam lov odvijao se na prekrasnim terenima koji su vrlo promjenjivi od savane i stepa pa sve do gustog buša.Lovilo se piršanjem,dočekom i osmatranjem iz terenskog vozila.

U lovišta se izlazilo u jutarnjim i popodnevnim satima.
Tako je članica L.U.Dama Dama Rahela Šantić tijekom svog lova odstrelila zebru,orixa i bradavičastu svinju.

Sama organizacija takvog okupljanja bila je ujedno i promidžba hrvatskih lovkinja te promocija hrvatskih običaja.
Nakon predivnog i nezaboravnog iskustva provedenog u Namibiji članici Raheli Šantić ostaje još čekati da stignu trofeji koji će joj uvijek biti podsjetnik na zemlju koju kako kažu ˝Bog napravio dok je bio ljut˝