Koza umjesto obroka postala prijatelj tigru, viralni hit

Napisao/la  Četvrtak, 14 Siječanj 2016 22:49

Čudno "prijateljstvo" između Sibirskog tigra i domaće koze osvojilo je srca i umove Rusije, iako su mnogi eksperti i dalje zbunjeni zašto se to dogodilo.

Kada su čuvari poslali kozu Timur tigru zvanog Amur, očekivali su da će ona brzo postati slasna večera. Umjesto toga, ova koza iznenadila je radnike parka ne samo sa prijateljstvom sa tigrom, nego i preživljavanjem sa njim gotovo mjesec dana.
Dmitry Mezentsev, direktor parka Primorsky, nedaleko Vladivostoka, rekao je kako par ima lijepo prijateljstvo. "Timur ne predstavlja veću opasnost kozi kao ni čovjek kod kojega je živjela."
Direktor parka također je rekao kako ova koza nikada nije bila upoznata sa nekim predatorom prije ovoga, te se zbog toga nije bojala velike mačke kada ju je upoznala. Čuvari iz parka rekli su kako je tigar proučavao kozu neko vrijeme, ali ju nije prepoznao kao plijen, iako je prije imao priliku loviti sam svoju hranu. Nekoliko dana nakon upoznavanja životinje su viđene kako zajedno hodaju po gateru, te da se čak i igraju. Od tada u parku nisu dodavali nove koze kao hranu, već su tigra hranili striktno kunićima.
Interakcija koze i tigra izrazito je čudna. Radnici parka naveli su da je tigar čak pokušao naučiti kozu kako loviti kuniće, a koza je zauzvrat ponudila svoju sol predatoru. Nedavno su čak viđeni kako se guraju glavama. Normalno ponašanja za koze, za tigrove baš i ne.
Za sada ovo prijateljstvo funkcionira. Međutim, eksperti se pitaju koliko će dugo koza i tigar ostati prijatelji. Biolozi tvrde da će tigar Amur vrlo vjerojatno pojesti svojeg prijatelja, kada dovoljno ogladni.

 

 

Zadnja izmjena Utorak, 26 Travanj 2016 22:12