Pretragama pronađeno oružje i meso divljači

Napisao  Nedjelja, 26 Svibanj 2013 11:26

policija-dzipPostupajući po nalogu Prekršajnog suda u Kutini policijski službenici Policijske postaje Novska pretražili su jučer obiteljsku kuću u Kraljevoj Velikoj, općina Lipovljani, u kojoj prebiva 25-godišnji muškarac. Pretragom su pronašli i oduzeli 12 kilograma mesa divljači, tri puške i 1677 komada streljiva koje je nepovlasno posjedovao. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom je utvrđeno da je tijekom studenog 2012. godine u lovištu u mjestu Kraljeva Velika vatrenim oružjem odstrijelio košutu težine oko 120 kilograma, ogulio ju, a meso odnio na kućnu adresu.

policija-dzipPostupajući po nalogu Prekršajnog suda u Kutini policijski službenici Policijske postaje Novska pretražili su jučer obiteljsku kuću u Kraljevoj Velikoj, općina Lipovljani, u kojoj prebiva 25-godišnji muškarac. Pretragom su pronašli i oduzeli 12 kilograma mesa divljači, tri puške i 1677 komada streljiva koje je nepovlasno posjedovao.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom je utvrđeno da je tijekom studenog 2012. godine u lovištu u mjestu Kraljeva Velika vatrenim oružjem odstrijelio košutu težine oko 120 kilograma, ogulio ju, a meso odnio na kućnu adresu.

Po izjavi vlasnika lovišta vrijednost odstrijeljene košute je procijenjena na oko tri tisuće kuna. Protiv 25-godišnjaka su Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesene kaznene prijave zbog krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku policijski službenici Policijske postaje Kutina pretražili su jučer obiteljsku kuću u Gornjoj Jelenskoj, grad Popovača, u vlasništvu 60-godišnjeg muškarca s prebivalištem na području Petrinje.

Pretragom su pronašli i oduzeli 354 komada raznog streljiva i četiri spremnika za automatsku pušku. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Izvor: policija.hr | 23 .5. 2013. Foto: ilustracija
Zadnja izmjena Nedjelja, 26 Svibanj 2013 11:31