Lisica je zaklon potražila baš u dvorištu varaždinskog lovca!

Napisao  Četvrtak, 09 Rujan 2010 19:25
varazdinski-lovac.jpgDa osim bijesnih lisica postoje i "lude“ pokazala je jučer lija koja se ušuljala u lovčevo dvorište na Banfici u Varaždinu!

 - Čuo sam Bossa kako laje ujutro, ali nisam reagirao. No tad mi je pozvonila policija. Imali su dojavu da je lisica ušla u dvorište preko puta moga, na Rapskoj 16, ali su je pronašli u mome dvorištu. Kad sam izašao vidio sam da ju je Boss stjerao ispod stubišta i ne pušta je van. Bio je ozlijeđen – prepričao nam je jučerašnji događaj lovac Miroslav Benko.

Da osim bijesnih lisica postoje i "lude“ pokazala je jučer lija koja se ušuljala u lovčevo dvorište na Banfici u Varaždinu!

 - Čuo sam Bossa kako laje ujutro, ali nisam reagirao. No tad mi je pozvonila policija. Imali su dojavu da je lisica ušla u dvorište preko puta moga, na Rapskoj 16, ali su je pronašli u mome dvorištu. Kad sam izašao vidio sam da ju je Boss stjerao ispod stubišta i ne pušta je van. Bio je ozlijeđen – prepričao nam je jučerašnji događaj Miroslav Benko, lovac, koji živi u Rapskoj 15.

varazdinski-lovac.jpg 

Lovački pas Boss ozlijeđen je u sukobu s lisicom. Na sreću cijepljen je (Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL) 

 Uhvatili je živu

 Iako je iskusan lovac i u životu je odstrijelio više lisica, nije mu palo na pamet vaditi oružje u naselju. Zajedno s komunalnim redarom i Bossom, koji je lovački krvosljednik, pasmine sv. Huberta, čuvao je lisicu dok nisu dojurili veterinari. Oni su je živu izvukli ispod stubišta, uz pomoć štapa s omčom.

 - Nije to čudno. Dravska je šuma 200-300 metara od kuća. One se kreću u potrazi za hranom. No pretpostavljam da je ova bila bijesna, jer zdrava bi puno teže ušla među kuće - objašnjava Benko, član Lovačkog društva Zelendvor.

 Lisica je odvedena u Veterinarsku stanicu d.d. Varaždin u Biškupcu. Već je oko osam sati ujutro usmrćena te je njena glava hitno poslana u Zagreb na ispitivanje.

 Grad plaća liječenje psa

 - Naši dečki su zaštićeni, tako da tu nema straha. No dezinficirat ćemo dvorište dječjeg vrtića u Dravskoj ulici. Tamo su je prvo primijetili. Pretrčavala je – ispričao nam je dr. vet. med. Krešimir Albus, dok je medicinski tehničar stavljao tijelo lisice u posebnu vreću. I veterinari i Miroslav Benko potvrdili su nam da je Boss bio cijepljen. Kako je ozlijeđen, jučer je u Rapsku došao veterinar i pregledao ga.

 Grad će podmiriti sve eventualne troškove koji nastanu zbog Bossova liječenja, kaže Marijan Bakulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Varaždina. Inače, prije mjesec i pol u blizini je uhvaćena još jedna lisica, dodaje dr. Albus. Pronašli su je na Gupčevu trgu, a nalazi su bili pozitivni – bila je zaražena!

Izvor: Večernji list  | Piše: Izak Vrtarić / VLM | OBJAVA: 09.09.2010

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58