...lovac nije osoba koja se bavi lovom, nego osoba koja živi s lovom...

Napisao/la  Petak, 17 Listopad 2014 09:26

Donosimo vam priču s našeg foruma o tome što lovcima znači lov... Lovac sam 15 godina, iako sam u ranoj mladosti bio zagriženi ribolovac ali nikada protivnik lova. Spletom raznih pozitivnih okolnosti postao sam lovac...

Donosimo vam priču s našeg foruma o tome što lovcima znači lov...

Lovac sam 15 godina, iako sam u ranoj mladosti bio zagriženi ribolovac ali nikada protivnik lova. Spletom raznih pozitivnih okolnosti postao sam lovac, i nakon toga sam imao često upite zašto lovac. Nisam imao neki suvisli odgovor koji bi bio shvaćen.

... dok nisam čitajući stare Lovačke vjesnike naletio na članak g. Nikše Vrhovca (LV 11/1996), i ostao zapanjen koliko se to podudara sa mojim razmišljanjima. Cijeli članak mi je fantastično napisan toliko da je i moja žena (koja je uvijek bila protivnik lova i oružja) ostala zatečena i nakon razmišljanja izjavila da je to – to. „Sada te razumijem.“ Pošto je članak dosta dug napisat ću samo par misli koje mi se najviše sviđaju:

"Koju definiciju za lov upotrebiti, a da bi svima bila jasna? Jeli lov samo šport, zadovoljstvo, vježba za duh i tijelo? Ne!

Lov je način življenja. To je vrsta religije, kult poštivanja prirode i njezinih ljepota. To je nauzvišenije i najdublje zadovoljstvo koje čovjek može osjetiti u svom kratkom životnom vijeku i kojega se ne može zasititi.

To je prije svega radost življenja, druženja s ljudima i prirodom. To je trenutni zaborav na sve životne poteškoće a katkad čak i dobrodošao bijeg od okrutne stvarnosti.

Lovac nije osoba koja se bavi lovom, nego osoba koja živi s lovom. Lovac se ne postaje lovac se rađa. Lovac ne umire, on se samo seli u viječna lovišta.“

Što mi lov pruža da ga toliko volim? Može li se taj osijećaj prepričati? NE! Lov se može samo doživjeti!

Stoga i ne pokušavajte "običnim smrtnicima" objasniti svoje lovačke osjećaje i unutarnje porive. Koliko god se trudili, oni vas ipak neće razumijeti. Nemojte ih zato kriviti, možete ih samo žaliti što nisu lovci.

Jer biti lovac velika je sreća u životu.

Antun, forum.lovac.info
Zadnja izmjena Četvrtak, 16 Listopad 2014 19:53
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023