Rika jelena i vaši dojmovi

Napisao/la  Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 00:51

Lov na jelena običnog u brdskom području počinje sredinom mjeseca rujna, a u nižim predjelima nešto ranije, koji najavljuje glavni dio sezone. Dakle, to je ujedno i jedan od najljepših ljubavnih rituala za gotovo sve lovce.

Lov na jelena običnog u brdskom području počinje sredinom mjeseca rujna, a u nižim predjelima nešto ranije, koji najavljuje glavni dio sezone. Dakle, to je ujedno i jedan od najljepših ljubavnih rituala za gotovo sve lovce.

Svojom rikom najjači mužjaci drže svoje ženke - košute na okupu dajući do znanja ostalim nuzljubima da se ne približavaju. U suprotnom, mogao bi ih zadesiti napad vođe harema.

Svjedočiti tom jedinstvenom prizoru nije jednostavno. Potrebno je poznavati i pronaći uže lokacije "rikališta" i naravno, biti u lovištu. Mnogi lovci posebno uživaju u lovu na jelena za vrijeme rike, vrlo često i sami rikom izazivaju i potiču na obranu jelena sa košutama, pri čemu ga svojim izazovom dovedu u napast da on sam dođe do lovca, kada uspješno takovom "prevarom" izvrše odstrijel.

U takvim lovovima je svaka situacija posebna, koja ispunjava lovca i posluži kao posebna priča u krugu svojih prijatelja - lovaca.

Portal Lovac.info vas poziva da slobodno pošaljete priču vaših doživljaja s rikališta - objaviti ćemo ju sa zadovoljstvom! Jednu od priča možete pročitati ovdje.

Lovac.info, prema LS PGŽ
Zadnja izmjena Petak, 03 Listopad 2014 14:55
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023