Priča s foruma: moj prvi muflon

Napisao/la  Utorak, 05 Kolovoz 2014 23:08

Danas vam donosimo doživljaj prvog lova na muflona jednog forumaša. Dođoh ujutro u 05:00 na mjestu dogovora sa lovnikom. Ubrzo nakon mog dolaska stiže lovnik. Lovnik me srdačno pozdravi i u mom čuđenju kaže mi: "Profesore, dobro došli u naše lovište. Vrata su vam otvorena!" Meni ništa jasno. Kad za koju sekundicu shvatim da mogu sam u lovište piršat!

Danas vam donosimo doživljaj prvog lova na muflona jednog forumaša.

Dođoh ujutro u 05:00 na mjestu dogovora sa lovnikom. Ubrzo nakon mog dolaska stiže lovnik. Lovnik me srdačno pozdravi i u mom čuđenju kaže mi: "Profesore, dobro došli u naše lovište. Vrata su vam otvorena!" Meni ništa jasno. Kad za koju sekundicu shvatim da mogu sam u lovište piršat!

Jedina napomena lovnika bila je da je muflone teško za vidjeti a kamoli ih dobiti na neku pristojnu udaljenost za odstrijel. Pomalo razočaran ovom njegovom rečenicom, odlazim u lovište. Ostavljam auto na nekom brežuljku. Vadim opremu i cijelo vrijeme si mislim: ako se oni ne vide, koji me vrag tjerao da dođem...

Laganim korakom krenem prema livadi i čeki na koju sam odlučio sjesti. Putem vidim kunu zlaticu kako bezbrižno traži svoj doručak. Nakon nekoliko minuta preko staze mi protrči košuta lopatarka sa prošlogodišnjim teletom. Mislim si da bi to mogao biti dobar znak! Prolaze minute, ja lagano piršam, ali muflonske divljači nigdje. Dolazim tako i do čeke na koju sam želio doći. Ostavljam štap i penjem se na čeku. Otvaram prozore, vadim kameru i svu opremu koja mi je potrebna da dokumentiram svoj prvi odstrel muflona. Sve lijepo posložim i čekam.

Izlazi jedan lopatar, drugi..... nekoliko košuta sa telcima... sunce lagano izlazi... Minute prolaze, ja lagano uživam u jutarnjoj idili, ali muflona nigdje. Već pomalo razočaran, s mislima na zadnjoj rečenici lovnika, lagano kao da tonem u san... Kad primjetim da se lopatarsko krdo uznemirilo i svi kao jedan gledaju u pravcu koji je meni iza leđa! Nebudi lijen, lagano se okrenem (sa prekriženim rukama) iza sebe i vidim jedno janje i jednu ovcu. Uzmem dvogled, malo prošaram njime i primijetim da iza ovo dvoje dolaze četiri mušketira. Dolaze takvom brzinom da nisam stigao premjestiti fotografsku opemu koja bi zabilježila trenutak moga prvog odstrela muflona.

Uvjerivši se da među ta četiri ima jedan koji zadovoljava moje prohtjeve, uzimam moju mezimicu CZ 550 Lux .30-06 sa Leupold VX II 3-9x50 nahranjenu sa Hornady Superformance 10,7 grama i počinjem pratiti odabranog sa končanicom iza plećke. No, kako to gotovo uvijek biva, uvijek nešto treba krenuti po zlu! Kao za inat, baš taj je zanimljiv i ovci i janjetu, i stalno se motaju oko njega! Nikako ga samog uhvatiti i nikako da se okrene u povoljan položaj. Sekunde su duge kao minute...

No, vjerojatno sam se nekome "gore" svidio i ljepotan stane na nekih 120-130 metara onako kao za "slikanje". Nije trebalo dugo razmišljati... Mezimica progovara, a ljepotan nestane u visokim izdancima trave.

Iako nije dokumentiran videom, pamtiti ću ovaj lov cijeli život.

Svijet-trofeja-muflon3

forum.lovac.info
Zadnja izmjena Utorak, 05 Kolovoz 2014 23:27
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023