Prvi lov generala HV u Generalskom Stolu

Napisao  Nedjelja, 26 Siječanj 2014 21:37

GENERALSKI STOL - Po prvi puta u Generalskom Stolu u lov su stigli generali Hrvatske vojske i članovi Hrvatskog generalskog zbora. Njih osmorica - Stojković, Miljavac, Štimac, Maričić, Dobranović, Štefanek, Dujmović i Bagarić, zajedno sa svojim domaćinima, članovima Lovačkog društva Generalski Stol krenuli su u lov na divlje svinje...

GENERALSKI STOL - Po prvi puta u Generalskom Stolu u lov su stigli generali Hrvatske vojske i članovi Hrvatskog generalskog zbora. U ORGANIZACIJI LOVAČKOG DRUŠTVA GENERALSKI STOL PO PRVI PUTA ORGANIZIRAN ZANIMLJIV DOGAĐAJ

Njih osmorica - Stojković, Miljavac, Štimac, Maričić, Dobranović, Štefanek, Dujmović i Bagarić, zajedno sa svojim domaćinima, članovima Lovačkog društva Generalski Stol krenuli su u lov na divlje svinje. Osim hladnoće, na ruku im donekle ide i debljina snježnog pokrivača, a uz ljudstvo u lovu na svinje, tu su i jake snage na četiri šape.

-Ideja je naša i nadamo se da će ovaj lov generala u Generalskom postati tradicija. Mi smo malo mjesto, no na ovaj način želimo odati poštovanje i zahvaliti za ono što su ovi ljudi dali u Domovinskom ratu za našu domovinu, kaže predsjednik Društva Neven Katić.

Tako su došli na ideju o "generalima u Generalskom" i k tome još u lovu, što su generali pak objeručke prihvatili. Većina njih i inače su lovci, pa im poziv Lovačkog društva iz Generalskog nije teško pao.

A domaćini su se pobrinuli da današnje jutro i odlazak u lov budu u najmanju ruku, odlični. Uz dobru kapljicu za zagrijavanje, našle su se tu i kobase, ali i sjajni kolači koje su im darovali članovi KUD-a Lipovac iz Generalskog. Nakon obavljenog lova, stiže i ručak. Ne nedjeljni uobičajeni poput juhice s rezancima, već pravi lovački gulaš.

Izvor: radio-mreznica.hr objavljeno 26.1.2014.
Zadnja izmjena Nedjelja, 04 Siječanj 2015 21:35

Srodni sadržaj (po oznakama)

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023