Docter optike - proizvođač iznikao iz Carla Zeissa

Napisao/la  Ponedjeljak, 14 Travanj 2014 00:00

Docter Optics je njemački proizvođač sportske optike iz Eisfelda u Njemačkoj gdje se većina proizvoda i radi.

Docter-logoTvrtka je izrasla iz proizvodnje dalekozora koju je razvila kompanija Carl Zeiss AG prije Drugog svjetskog rata u Jeni. 1952. godine u Eisfeldu (istočna Njemačka) osnovana je tvrtka VEB Carl Zeiss Jena koja je godinama bila dobavljač dijelova za Zeiss tvornice. Tvrtka se kontinuirano razvijala i uskoro postala proizvođač precizno konstruiranih optičkih proizvoda i industrijskih proizvoda. Tvrtka je proizvodila i vojnu optiku za DDR. Godinu nakon ujedinjenja Njemačke postrojenje u Eisfeldu preuzeo je Bernhard Docter. Tvrtka je poslovala pod imenom Docter-Optic-Eisfeld GmbH i nastavila je proizvoditi optiku ali proglasila je bankrot 1995. godine. Međutim, od 1. svibnja 1997. godine dio poslovanja nastavio se u korporaciji Analytik Jena GmbH i ubrzo je poslovanje bilo u plusu. Tvrtka se oporavila i danas Docter Optrics zapošljava više od 100 ljudi.

Pod brendom Docter Analytik Jena nastavlja ponosnu tradiciju u razvoju i proizvodnji opto-elektroničkih potrošačkih proizvoda u proizvodnim pogonima tvrtke Carl Zeiss u Eisfeldu. Priča o uspjehu s ​​optičkim uređajima koji traje već 150 godina izraz je bogatog iskustva na području optike, mehanike i elektronike. Analytik Jena predano nastavlja tu tradiciju s mnogim inovacijama.

Portfelj Docter optičkih sustava visokih performansi kombinira klasične proizvode kao što su dalekozori i optički ciljnici s modernim opto-elektroničkim uređajima poput minijaturnih optičkih sustava ili uređajima za noćno promatranje.

Docter-focusing life

Kada su proizvodi u pitanju, Docter posvećuje posebnu pozornost njihovoj kvaliteti, dobrom omjeru cijene i performansi, savršenoj vrijednosti za kupce i uravnoteženom dizajnu pogodnom za svakodnevno korištenje. Konkurentan i inovativan, ovaj njemački proizvođač optike nastaviti će iznenađivati svojim naprednim „made in Germany“ proizvodima.

Docter target optike (optičke ciljnike i nišane) odlikuju superiorne optičke i tehnološke performanse. Dugogodišnje iskustvo u preciznoj mehanici i optici iznjedrili su nišane koji ispunjavaju najviše standarde kvalitete.

• visoke čvrstoće, izdržljiv, čvrste anodizirane površine

• otporan na prašinu i pritisak, otporan na vremenske i klimatske nedaće zbog punjenja dušikom

• centrirana končanica

• nema paralakse na 100 m

• adekvatno dimenzionirano područje podešavanja končanice

• premazivanje svih optičkih površina s Docter multitop premazom

Docter opticki-nisan

Docter dalekozori odišu  tradicijom i modernim vremenima. Optike za promatranje proizvode se u južnom Thüringenu. Dalekozori su odlikuju visokim performansama zbog međudjelovanja optičkog znanja i fine mehaničke preciznosti. Vjerno prikazuju boje, osjetljivi su na kontrast te obuhvaćaju široko vidno polje. 

Docter dalekozori

 

Docter iluminacijska tehnologija (aspherilux – asferiluks) zadovoljava najstrože zahtjeve kupaca zahvaljujući korištenju asferičnih leća. Poznati isključivo kroz primjenu u xenon svijetlima  u automobilskoj industriji, Docter aspherilux reflektori učinkovito iskorištavaju energiju. Kompaktni reflektori koji je osmislio Docter su reflektori koji redefiniraju dosadašnje standarde u svjetla i svjetline zahvaljujući svojim optičkim sustavom. Zbog svojeg kompaktnog dizajna i ravnih površina stanu u svaki džep i mogu uvijek biti pri ruci.

DOCTER aspherilux

Docter noćna optika omogućuje ulazak u svijet tame koji bi inače ostao sakriven ljudskom oku. Radi li se o promatranju divljači ili noćnoj digitalnoj fotografiji, Docterove noćne optike ispunjavaju svoju namjenu vrlo dobro. Kombinacija precizne mehanike i high-performance optike je rezultiralo snažnim paketom koji hvata i najmanju svijetlost pa ispunjava sve zahtjeve lovaca i noćnih promatrača.

DOCTER nightvision

Docter optike možete potražiti u trgovinama ReplikArta, u Zagrebu (maloprodaja, tel. 01/309 4714) i Križevcima (veleprodaja i web prodaja, 048/711 940).

Lovac.info 
Zadnja izmjena Četvrtak, 08 Siječanj 2015 00:48
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023