Winchester – SXP sačmarice

Napisao  Subota, 11 Srpanj 2015 20:40

  • Naziv: SXP Composite & SXP Field Compact
  • Proizvođač: Winchester
  • Serija: SXP
  • Vrsta: Sačmarica (Pumperica)
  • Predstavljanje: 2014
  • Repetriranje (opaljenje): pumerica (pump action) (slide action)
  • Kundak materijal: Drveni, Kompozitni
  • Cijev (upotreba): Glatka
  • Dužina cijevi (cm): 66 ili 71
  • Kalibri: 12
  • Cijena: MSRP 499.99 & $399.99

Iz tvrtke Winchester predstavili su Super-X liniju repetirajućih sačmarica sa nekoliko novih modela   "THE WORLD’S FASTEST PUMP ACTION"

2014. godine na Shot showu  Winchester  je napravio preokret u proizvodnji sačmarica sa kliznim podkundakom. Super-X sačmarice uvedene su 2009/2010 na globalno tržište i od tada kreće njihov razvitak.

Super-X sačmarice ili poznatije kao SXP trenutno ima 16 varijanti ove linije za gotovo sve potrebe, počevši od lovaca, sportskih strijelaca, policajaca, zaštitarskih službi pa sve do običnih građana koji ju rabe za zaštitu svojih domova i imovine.

SXP linija predstavlja veliki preokret od Winchester-ovog modernog klasika. Linija  1300 smatra se jednom od najboljih repetirajućih sačmarica ikada napravljenom. Ona nudi modernost u obliku rotirajućeg mehanizma zatvarača s četiri masivne potezajuće spone za pružanje što bolje potpore te snažno i zatvoreno metalno kučište zatvarača. Povratni udarac kod pucanja usporava se masom strijelca omogućavajući vam tako ponovno repetiranje i ciljanje mete bez većih smetnji kod sljedeće mete. Dvostruka čelična vodilica podkundaka eliminira uvijanje i smanjuje vrijeme i energiju repetiranja.

Za 2014. godinu predstavljena su dva modela za lovnu uporabu SXP linije.


Prvi model obradovat će sve lovce koji vole lov na ptice močvarice. SXP Composite je sa Realtree MAX-5, odnosno maskirnim završetkom koji napravljen sa prirodnom kamuflažom i prekriva cijelu pušku. Sačmarica dolazi sa kalibrom 12, sintetičkim kundakom, cijevima dugim 66 ili 71 cm te kromiranim kučištem i cilindričnom cijevi koja omogućuje korištenje čeličnog streljiva. SXP najbrža je repetirajuća sačmarica na svijetu koje omogućuje ispaljivanje 3 metka u samo pola sekunde.

Najvažniji model SXP linije je Compact Field model, zamišljen s ciljem kako bi zadovoljio potrebe žena, početnika, mlađih strijelaca te svih lovaca i sportaša koji su manje građe.

SXP Compact Field sačmarica sportskog je izgleda napravljena od drvenih djelova sa satenskim završetkom i posebnim sportskim kundakom od 33 cm dužine.

Cijev je dostupna u mat crnoj boji sa varijantama duljine koje mogu biti 66 ili 71 cm dužine, te dolazi sa kromiranim kučištem i cilindričnom unutrašnjošću koja omogućuje korištenje čeličnog streljiva. Okvir je izgrađen od anodizirane legura aluminija i u crnoj mat boji kako bi se smanjio odraz i svela ukupna težina na minimum. Ovaj model također dolazi u kalibru 12.

Zadnja izmjena Subota, 11 Srpanj 2015 21:34
Čitajte još u ovoj rubrici: « Tikka T3 FOREST Beretta A400 Xcel »
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023