Bergara B14 – od vrhunske cijevi od svjetske puške

Napisao  Petak, 20 Rujan 2019 14:43

Na sjeveru Šanjolske u regiji Baskiji, iznimno bogatoj rudnicima čelika, postoji stoljećima duga tradicija kovanja čelika koji se koristio za izradu španjolskih i engleskih mačeva.

Puška je dobila ime po tvornici za proizvodnju cijevi oružja koja je isto ime dobila po gradu smještenom upravo u Baskiji, a ime je Bergara. Početak svog rada obilježila je proizvodnjom cijevi oružja i to kombinacijom najsuvremenije tehnički napredne opreme te nepokolebljivom predanošću kvaliteti i vrijednosti. S obzirom na izvore vrhunskog čelika iz čeličana u samoj regiji, tvornica je prije upuštanja u proces proizvodnje odlučila preuzeti znanje od strane proizvođača najpreciznijih puščanih cijevi na svijetu američke tvornice Shilen barrel. Amerikanac Shilen barrel prenio je ne samo svoje znanje već i vrijedne tajne ovog zanata na Bergarine cijevi.

Prilikom izrade cijevi u procesu bušenja koriste podmazivač čiji kemijski sastav drže u strogoj tajnosti, a prije procesuiranja obavezno ravnaju svaku cijev dok većina drugih proizvođača taj korak preskaču. Takav pristup i desetljeća iskustva rezlultirali su proizvodnjom cijevi oružja sa zavidnim preformansama. Upravo je to razlog zašto je Bergara Barrels postala odabrani dobavljač brojnih vodećih proizvođača oružja u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama koji imaju potrebu za cijevima najveće preciznosti. Tvornica Bergara je započela proizvodnju pušaka vodeći se metodom da puške budu projektirane i izrađene sa poboljšanim performansama cijevi pušaka iz vodeće svjetske klase. I u tome su uspjeli!

Bergarina je misija da precizna puška ne zahtijeva samo najbolje sastavne dijelove, već i postupak sastavljanja koji provode pojedinci koji su najbolji u ovom zanatu. Iz tog razloga okupljali su tim najtalentiranijih i najiskusnijih svjetskih graditelja pušaka - prvo u SAD-u za Custom i Premier seriju, a zatim i u Španjolskoj za B-14 seriju. Sve je počelo prije nekoliko godina kad su prvi put započeli s malom linijom prilagođenih pušaka i jednim vrhunskim majstorom, bivšim šefom proizvodnje i glavnim instruktorom

Odjela za precizno oružje Marine Corps United States. Kako je Bergara naglo rasla, odlučili su sastaviti tim ljudi iz PWS-a koji su izrađivali puške za Američke marince. Danas ti marinci i dalje čine jezgru njihovog proizvodnog tima, prenoseći svoje znanje i stručnost na svakog novog zaposlenika i na taj način donoseći svoje stvarno iskustvo i stručnost u svaku Bergara pušku.

I za kraj, s obzirom na sve rečeno, zašto Bergara puške imaju nižu cijenu u odnosu na druge? Bergarin je fokus pružiti vrhunski proizvod, ali uz svima pristupačnu cijenu kako bi svatko mogao uživati u njihovom umijeću i doživjeti zadovoljstvo lova i streljaštva sa oružjem vrhunske proizvodnje.

B14 SERIJA

- Cijev sa 6 žljebova, snajperski standard (veća preciznost na svim udaljenostima)

- Zatvarač iz jednog dijela koji bravi u cijevi sa povećanom površinom bravljenja

- Radijus glave puške rađen u tipu Remingtona 700

- Kompatibilnost sustava za okidanje sa sustavom za okidanje Remington 700. Mogućnost kupnje okidača sa silom okidanja od 45g na više

- Tvornički podešeno okidanje na silu od 1300-1500g

- Cijev izrađena od španjolskog čelika visoke kvalitete i dugogodišnje tradicije kovanja čelika na kojem počiva engleska i španjolska stoljetna tradicija proizvodnje oružja

- Puška Bergara B-14 garantira grupu pogodaka manju od 2,5cm na 100m

 

oruzarnicazagreb.hr

Zadnja izmjena Petak, 20 Rujan 2019 14:52
Čitajte još u ovoj rubrici: « STRASSER RS14 EVOLUTION
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023