Lov i Lovni Turizam u Istarskoj županija

Napisao  Petak, 10 Studeni 2006 00:51
Ocijeni
(0 glasova)

istarska-z-lovac Kada tunelom prođete kroz vrletnu Učku, zaslijepit će vas koloristički kontrast Istarske županije načinjen od žarkog crvenila zemlje, hladnog sivila kamena, ispresijecanog tamnim baršunastim zelenilom mediteranske vegetacije, uokvirenog azurnim plavetnilom neba i akvamarinskim dubokim modrim nijansama mora. Smještena cijelom svojom površinom od 2.813 km2 na područje najvećeg hrvatskog poluotoka - Istru, uronjena duboko u jadranski akvatorij, omeđena je prema kontinentalnom dijelu Hrvatske Čičarijama na sjeveru i Učkom na istoku.

Premda ne i najveći i gospodarski najrazvijeniji, grad Pazin je, zbog svog geografskog položaja, postao administrativno središte županije. Vrlo dobro očuvani spomenici rimske kulture u priobalnim gradovima (Pula, Poreč, Rovinj), te srednjevjekovne sakralne i profane arhitekture (Beram, Grožnjan, Motovun) pružaju mogućnost izuzetne kulturne ponude istarskog turizma, obogaćenog i gastronoskim specijalitetima Istre.

Pogled na dolinu Mirne s motovunskih zidina, uz kraški pršut i istarski teran ili malvaziju, podsjetit će vas, da se u toj dolini, u nedirnutoj šumi hrasta lužnjaka nalazi podzemno carstvo gljiva tartufa. A kad prestane ljetna turistička vreva, možete u miru, u lovištu "Donja Mirna" krenuti u lov na srnjaka, divlju svinju, fazana, šljuku, prepelicu i divlju patku.

Tradicionalni gosti lovačkih društava Istarske županije znaju koliko je uvježbanosti i spretnosti psa i lovca potrebno za atraktivni lov na jarebicu kamenjarku, trčku, šljuku i prepelicu. Odlučite li se za lov na jelena lopatara, dobro došli ste u zeleni raj hrasta crnike u lovištu "Ubaš", kojim gospodare Hrvatske šume - Uprava šuma Buzet. Lovište "Barbariga", na svojoj šumovitoj obali, pruža nezaboravan doživljaj lova na muflona.

 

srna_obicnamuflon1.jpgdivlja_svinjafazan-gnjetlovi_Phasianus_snipe_lovacZEC_Lepus_europaeus_Pall 

 

Izvor: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

LOVIŠTA ISTARSKA ŽUPANIJA

Pročitano 7386 puta Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58