Lov i Lovni Turizam u Koprivničko-križevačkoj županiji

Napisao  Petak, 10 Studeni 2006 00:51
Ocijeni
(0 glasova)

koprivnicka-z-lovac Kao da se veliki leptir, raširenih krila spustio na zemljopisnu kartu, tako se Koprivničko-križevačka županija, sa svojih 1.734 km2, blago prostrla u dijelu Podravine, između bezbrojnih dravskih rukavaca s vrbicima i topolama, na mirisne oranice, bujne pašnjake, stoljetne hrastove šume, dotičući jednim krilom vinograde na obroncima Kalnika, a drugim proplanke Bilogore. Koprivnica, sa "Podravkinim" pijetlom, kao simbolom gospodarskog prosperiteta ovog kraja, administrativno je i kulturno središte županije. Svi koji cijene dobru kapljicu, neće pogriješiti ako ujesen navrate u ovaj kraj, kad se o Sv.Martinu krsti mlado vino po izvornim "Križevačkim štatutima".

U bogatom zelenom krajoliku, putnika namjernika će nemalo iznenaditi urđevački pijesci, "Hrvatska Sahara", danas omeđena gustom nizinskom šumom. Odlučite li se za lov na fazana, trčku, divlju patku ili zeca, rado će vas primiti ljubazni domaćini "Fazanerije Peski". U lovištu "Peski" moguć je i odstrel srnjaka i jelena.

Županijski lovački savez čine 32 lovačke udruge koje gospodare s preko 150.000 ha lovišta. Blagi brežuljci Bilogore, obrasli gustim bukovim i hrastovim šumama, ispresijecani mnoštvom brdskih potoka, dobra su staništa jelena, divljih svinja i srnjaka, u lovištima kojima gospodare Hrvatske šume - Uprava šuma Koprivnica. Tamo gdje rijeka Drava svojim krivudavim tokom stvara niz mrtvica i kanala, u miru starih hrastovih šuma, smjestilo se lovište "Repaš". Nakon uspješnog skupnog lova na divlje svinje, ili pojedinačnog lova na jelena ili srnjaka, ugodno ćete se odmoriti i dobro jesti u Lovačkoj kući "Čambina". 

jelen_o1srna_obicnadivlja_svinjafazan-gnjetlovi_Phasianus_snipe_lovacZEC_Lepus_europaeus_Pall 

 

Izvor: HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

LOVIŠTA KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Pročitano 7617 puta Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58