Uspješna tri dana 22. Međunarodnog sajma „Lov, ribolov, priroda, turizam“

Napisao  Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 16:50

U nedjelju je završio trodnevni Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“. Lijepo vrijeme i bogat program 22. Sajma doprinijeli su velikom broju posjetitelja u Gradskoj sportskoj dvorani uz Dravu, kojih je bilo oko 10 tisuća.

„Sajam je koncipiran na način da bi privukao šaroliku publiku. Svake godine posjećuju nas predani lovci i ribolovci koji često iz udaljenijih gradova dolaze organizirano, a opet zanimljivi smo i široj javnosti. Svake godine je sve više obitelji s djecom koju privuku naši popratni sadržaji i ponuda OPG-ova“, rekla je direktorica Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042.

Sajamlovribolov2017 B 174

„Većina od stotinjak izlagača nam se vraća iz godine u godinu, što je jasan pokazatelj da su zadovoljni prometom koji ostvaruju na Sajmu i promocijom koju ostvare tijekom vikenda u Varaždinu“, dodala je.

Tijekom tri dana održavanja Sajma, Varaždinci i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske ponovo su imali prilike razgledati dioramu Divljač hrvatskih krajeva, izložbu prepariranih slatkovodnih riba te oko 140 vrsta gljiva.

Sajamlovribolov2017 E144

Zoološki vrt Zagreb gostovao je s nekoliko zmija, pretežito onih na koje možemo naići u Hrvatskoj, a održano je i predavanje o otrovnicama i neotrovnicama. Revija pasa lovačkih pasmina oduševila je publiku.

U suradnji s Kinološkim savezom predstavljeno je 17 pasmina, odnosno 42 psa koje lovci koriste tijekom svojih lovačkih pohoda. Kreativne likovne radionice privukle su najmlađe posjetitelje koji su tijekom vikenda crtali, slikali i štampali uz dizajnericu Maju Pataftu.

Sajamlovribolov2017 R275

Veliki hit ovogodišnjeg Sajma bila je izložba bonsai drvaca koje je uzgojio Adrian Horvat iz Čakovca. Veliki zaljubljenik u bonsaije pokazao je svojih 20-ak drvaca koje je njegovao unazad 20 godina. Zanimljivo je da ovaj inženjer agronomije radi bonsaije od drvaca našeg podneblja poput graba i lipe.

Svoje znanje podijelio je s polaznicima radionice na kojoj su sva mjesta bila popunjena već nekoliko sati nakon otvorenja prijava. Polaznici su od Horvata naučili kako oblikovati i njegovati bonsaije, a svako od njih je drvce po završetku radionice ponio kući.

Sajamlovribolov2017 A 2091

Tijekom vikenda održan je i šesti Sajamski kup u gađanju letećih meta, u organizaciji Lovačkog društva Vepar iz Ljubeščice. U subotu su se iskušali u streljačkoj disciplini gađajući tri puta po 25 meta. Najbolji su bili članovi ekipe Podravina iz Koprivnice, sa 199 pogodaka.

Drugo i treće mjesto pripalo je ekipama LD Istra. Nakon dodatne finalne serije pojedinačno s 93 pogotka na vrh se plasirao Damir Mehkek, Tihomir Marjačić zauzeo je drugo, a Saša Sedmak treće mjesto.

Na kupu lovačkih društava u disciplini streljački trap u nedjelju je sudjelovalo čak 37 ekipa. Pobijedili su članovi ekipe Istra, a iza njih plasirali su se strijelci iz Murskog Središća, Osijeka i Hlebina.

sajamski kup

Zanimljivo je bilo natjecanje za pojedinačni naslov. Uz finalnu seriju pojedini strijelci u slučajevima kad su bili izjednačeni morali su pucati i dodatno na „šut-aut“. U svemu se ovog puta najbolje snašao Paolo Labinjanin (41 pogodak), ispred Damira Mehkeka koji je također postigao 41 pogodak, ali je bio slabiji u dodatnom gađanju. Josip Šoštarić je zauzeo treće mjesto s 40 pogodaka.

Sveukupno se na Sajamskom kupu natjecalo oko 150 strijelaca.
Podsjetimo, Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam organizira tvrtka DMK Vall 042, a suorganizatori su Hrvatski lovački savez i Hrvatski športsko-ribolovni savez.

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 17:04
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023