Uspješna tri dana 23. Međunarodnog sajma „Priroda, lov, ribolov, turizam“

Napisao  Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 16:51

Tijekom tri dana održavanja Sajma, Varaždinci i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske ponovo su imali prilike razgledati dioramu Divljač hrvatskih krajeva, izložbu prepariranih slatkovodnih riba te oko 130 vrsta gljiva sjeverne Hrvatske. 

U nedjelju je završio trodnevni Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“.

Direktorica Sajma, Maja Šimenc, rekla je: „Zadovoljni smo kako je prošao i ovogodišnji sajam. Gotovo 10 000 posjetitelja razgledalo je izložbenu dvoranu i sadržaje koje smo pripremili. Bilo je izuzetno lijepo vrijeme što je pogodovalo sadržajima na vanjskom prostoru. Mi već imamo i neke nove ideje za sljedeće izdanje te polako krećemo s pripremama“.

Tijekom tri dana održavanja Sajma, Varaždinci i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske ponovo su imali prilike razgledati dioramu Divljač hrvatskih krajeva, izložbu prepariranih slatkovodnih riba te oko 130 vrsta gljiva sjeverne Hrvatske. Zoološki vrt Zagreb predstavio je novi projekt „Zelena mreža biološke raznolikosti“ te izložio nekoliko zmija, guštera i barsku kornjaču, a održana su i edukativna predavanja. Revija pasa lovačkih pasmina, koja je realizirana u suradnji s Kinološkim savezom, oduševila je publiku. Livadom uz Arenu prodefiliralo je 40-ak primjeraka od 25 pasmina tih predivnih životinja koje variraju u veličini i vještinama. Članovi Hrvatskog sokolarskog kluba prezentirali su svoje ptice grabljivice, a poseban dojam, uz jastrebove, sokolove i sovu, ove godine je ostavio suri orao koji je, prema riječima vlasnika, najveći primjerak u Europi.
Udruga Kaj sad? oboljelih i liječenih od karcinoma pluća organizirala je besplatne preventivne preglede tijekom subote kojima je pristupilo više od 200 posjetitelja.

SajamLov2018 127

Pažnju posjetitelja ovogodišnjeg sajma plijenilo je natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Lovačka društva iz Varaždinske županije pokazala su da posjeduju izvrsne kulinarske vještine. Šampion natjecanja postala je ekipa Lovačkog društva „Sv. Hubert“ Cestica osvojivši 48 od 50 bodova dok su lovkinje iz LD „Fazan“ Varaždin, sa samo jednim bodom zaostatka za vodećima, osvojile zlatnu kuhaču. Stručni žiri predvodio je predsjednik poznati varaždinski kuhar ujedno i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Damir Crleni.

U sklopu Sajma tijekom vikenda u Ljubešćici održan je sedmi Sajamski kup u gađanju letećih meta u organizaciji LD „Vepar“ iz Ljubešćice. Prvog dana natjecanja, u subotu, na rasporedu je bila disciplina 3 puta 25 meta, gdje se od pojedinaca očekivano najbolje snašao olimpijac Cernogoraz koji je u finalnoj seriji (među šest strijelaca) bio najuspješniji s 23 pogođena goluba. Ekipno u ovoj disciplini sa 197 pogodaka slavila je ekipa „Pajdo“ iz Čazme. U disciplini 2 puta po 15 meta koja je bila na rasporedu drugog dana, nastupilo je 39 ekipa. Najbolje rezultate postigli su lovci strijelci SK „Vepar“ Novi Marof (Dalibor Pokos, Vlado Šimec i Miroslav Lacković) koji su imali 85 pogodaka. U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Damir Mehkek („Lisica“ Hlebine).

Podsjetimo, Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam organizira tvrtka DMK Vall 042, a suorganizatori su Hrvatski lovački savez i Hrvatski športsko-ribolovni savez.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 17:04
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023