Otvoren je 22. Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“ u Varaždinu

Napisao  Petak, 13 Listopad 2017 09:32

Otvoren je Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam te će u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin trajati sve do nedjelje.

Najveća hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana na boravak u prirodi i turizam, na svojem će 22. izdanju okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Rumunjske.

Svečano otvorenje Sajma bit će u petak u 10 sati, a neposredno nakon toga posjetitelji mogu kušati izvrsne lovačke gulaše koje će pripremiti članovi Lovačkog saveza Varaždinske županije.
Izložbe divljači, riba, zmija, pasa i gljiva

Sajam2016 104

Od petka do nedjelje posjetitelji mogu, uz pregled izlagačke ponude i kupnju, razgledati i edukativne izložbe. Diorama preparirane divljači hrvatskih krajeva, koju na 40-ak četvornih metara sajamskog prostora postavlja Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza, svake godine iznova plijeni pažnju, a posebno je zanimljiva djeci koja ovim putem upoznaju divlje šumske životinje u prirodnom okruženju.Tvrtka Interland izložit će pak oko 30 vrsta prepariranih slatkovodnih riba.

Zoološki vrt grada Zagrebapredstavit će zmije hrvatske – neotrovne smukulju, bjelicu i bjeloušku te otrovne riđovku i poskoka koje će biti pod stručnim nadzorom timaritelja osposobljenog za rukovanje otrovnim zmijama. Također, posjetitelji Sajma Lov, ribolov, priroda i turizam moći će vidjeti i dva mala kraljevska pitona te dvije crvenouhe kornjače koje će moći i dotaknuti.

Sajam2016 102

Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca izložit će stotinjak vrsta gljiva ubranih u šumama sjeverne Hrvatske u danima do Sajma.Članovi društva bit će na raspolaganju i spremno odgovaratiberačima gljiva na pitanja. Izložbu kamenih satova te skulptura i slika pod nazivom Sovice postavit će varaždinski umjetnik Robert Garafolić.

Posljednjeg dana Sajma, u nedjelju 15.10., Hrvatski kinološki savez će na prostoru ispred dvorane uz šumu održati Reviju pasa lovačkih pasmina, a prodefilirat će 20 pasmina kakve koriste hrvatski lovci, odnosno sveukupno više od 30 pasa.

Sajam2016 103

Svoje aktivnosti predstavit će i Hrvatski centar za razminiranje te će u subotu predavači Dražen Šimunović iz HCR-a i Nino Trakoštanec iz PU varaždinske održati predavanje u svrhu edukacije lovaca o opasnostima od mina.

U subotu će se održati i okrugli stol na temu natjecateljskog ribolova udicom na plovak, a gostovat će predavač Kristijan Kosmačin. Radionice za djecu i odrasle i prezentacija disc golfa

jwsigpro cache 6e7961b9cb discgolfarena100

Na ovogodišnjem će Sajmu prvi put biti postavljena i izložba drvaca Bonsai Zrinski. Adrian Horvat, diplomirani inženjer agronomije, izložit će svojih 20 vrsta bonsaija, a u petak i nedjelju održat će i radionice izrade bonsai drvaca. Zanimljivo je da Adrian oblikuje stabla specifična za naše podneblje poput lipe, graba i bora, a za polaznike radionica drvca će donirati varaždinska tvrtka Parkovi te će svaki polaznik svoj uređeni bonsai ponijeti kući.

9b2c4b44fb86522964124ed80d03c5e8 M

Prošlogodišnji uspjeh kreativne radionice pod vodstvom dizajnerice Maje Patafte potaknuo je organizatore da i ove godine omoguće aktivni odmor za mališane koji vas prate u stopu kad razgledavate ponudu izlagača. Maja će voditi kreativne likovne radionice svakog dana Sajma, a djeca će moći isprobati slikarsku tehniku grattage, blok print na papiru i tekstilu te uokviriti neke od svojih uradaka i ponijeti ih kući kao uspomenu.

Sajam2016 115

Disc golf klub Varaždin i tvrtka Lagoda u subotu i nedjelju održat će prezentaciju disc golfa, sporta u koji se vrlo lako zaljubiti. Iako u Hrvatskoj nema dugu povijest, disc golf unazad par godina stječe sve više i više zaljubljenika.

Tijekom vikenda pojedinci i ekipe natjecat će se na tradicionalnom Sajamskom kupu u gađanju letećih meta u Ljubeščici, a sudjelovat će 300-400 strijelaca.

Međunarodni sajam Lov, ribolov, priroda, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Ulaznice će stajati 25 kuna, dok će za učenike, studente i umirovljenike biti po 15 kuna, za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a cijena obiteljske ulaznice bit će 50 kuna. Više informacija dostupno je na internet stranici Sajma te na Facebooku.

Sajam2016 121

PROGRAM SAJMA

Uz bogat asortiman stotinjak izlagača iz sedam zemalja, ponovo smo program Sajma obogatili popratnim sadržajima. Pogledajte raspored predavanja, prezentacija, radionica, revija i izložbi.

Petak, 13.10.

 • 10:00 Otvorenje Sajma
 • 11:00 Priprema i podjela lovačkog gulaša - u organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije
 • 14:00 Sastanak izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza
 • 17:00 – 19:00 Radionica „Izrada bonsai drvca“ – Adrian Horvat

Subota, 14.10.

 • 09:00 Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD „Vepar“ Ljubeščica - Ljubeščica 
 • 11:00 Okrugli stol „Natjecateljski ribolov u lovu ribe udicom na plovak” – u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije; predavač Kristijan Kosmačin
 • 14:00 Predavanje Edukacija lovaca o opasnostima od mina i eksplozivnih ostataka rata; predavači Dražen Šimunović (HCR) i Nino Trakoštanec (PU varaždinska)
 • 15:00 Disc golf prezentacija – Disc golf klub Varaždin, vanjski prostor
 • 18:00 Predavanje „Zmije Hrvatske“ – Zagrebački zoološki vrt

Nedjelja, 15.10.

 • 09:00 Sajamski kup u gađanju letećih meta – u organizaciji LD „Vepar“ Ljubeščica - Ljubeščica
 • 09:30 – 11:30 Radionica „Izrada bonsai drvca“ – Adrian Horvat
 • 10:30 Revija lovačkih pasa – Hrvatski kinološki savez
 • 15:00 Disc golf prezentacija – Disc golf klub Varaždin, vanjski prostor
 • 16:00 Predavanje „Zmije Hrvatske“ – Zagrebački zoološki vrt

Petak - nedjelja

 • Diorama Divljač hrvatskih krajeva – Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza
 • Izložba Zmije i gmazovi - Zoološki vrt grada Zagreba
 • Izložba gljiva – Gljivarsko društvo Smrčak
 • Izložba Bonsai Zrinski – autor Adrian Horvat, dipl. ing agronomije
 • Izložba prepariranih slatkovodnih riba – Interland d.o.o.
 • Izložba lovačkih satova te slika i skulptura Sovice – Robert Garafolić

Kreativna likovna radionica za djecu s Majom Pataftom

 

Detalji

Zadnja izmjena Petak, 13 Listopad 2017 19:33
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023