U Ivanić-Gradu održan lovački bal

Napisao/la  Petak, 28 Studeni 2014 00:59

Lovačkim balom, ove godine održanim u Ivanić-Gradu, završila je cjelogodišnja, po 11. puta organizirana manifestacija Dani lovstva Zagrebačke županije.

Nizom društvenih, edukativnih i sportskih događanja želi se javnosti predočiti aktivnosti koje, tijekom godine, provode lovci.

Sudionike bala, ispred Županije, pozdravila je pročelnica za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordana Županac. „S lovcima imamo izvrsnu suradnju! Lovozakupninu vraćamo lovozakupnicima kroz provođenje niza mjera: zaštitu i unos divljači u lovišta, premiju osiguranja, razvoj lovnoga turizma, obnovu lovačkih domova itd. Godišnje se radi o iznosu od oko milijun kuna“, rekla je pročelnica Županac.

Na prostoru županije registrirano je oko 3600 lovaca, učlanjenih u 85 lovnih udruga. Objedinjuje ih Lovački savez Zagrebačke županije, koji će iduće godine proslaviti 20. obljetnicu osnutka.

„Po broju lovaca treća smo županija u državi. Prednost je što smo u okolici Zagreba pa u našem članstvu ima i ljudi koji u njemu žive, a love u županiji. Od sitne divljači najčešće fazana, a od krupne divlju svinju i srneću divljač“, rekao je Marinko Šebečić, predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, dodajući da je na prostoru županije 69 zajedničkih županijskih i 14 državnih lovišta.

Domaćin ovogodišnjega Lovačkog bala bio je Lovni ured Ivanić-Grad.

Zagrebačka županija,  22.11.
Zadnja izmjena Nedjelja, 15 Veljača 2015 20:08
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023