Prvo izdanje HUBERTfesta – festivala lova počinje 08. studenog u Kršanu (Istra)

Napisao/la  Četvrtak, 06 Studeni 2014 09:40

Ovu subotu, 08. studenog, u Kršanu (Istra) po prvi puta odvijat će se festival lova - HUBERTfest. Organiziraju ga Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan zajedno sa suorganizatorima, LS Istarske županije i Agencijom za ruralni razvoj Istre.7

Ovu subotu, 08. studenog, u Kršanu (Istra) po prvi puta odvijat će se festival lova - HUBERTfest. Organiziraju ga Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan zajedno sa suorganizatorima, LS Istarske županije i Agencijom za ruralni razvoj Istre.

U susret festivalu, u petak 7.studenog 2014. u 18 sati slavit će se sveta misa povodom blagdana svetog Huberta, u crkvi Svetog Vida u Gračišću.

Cjelodnevnim aktivnostima i sadržajima, očekuje se mnoštvo zanimljivog programa u pratnji velikog broja posjetitelja. Prelijepa priroda, odlična gastronomija i bogata kulturna baština bit će sastavni dio održane manifestacije. Posjetitelji će prvi puta imati mogućnost razgledavanja starog oružja i lovačkih trofeja. Stancija „Stare staze" u Kršanu postat će pravo lovno središte u kojem će se moći sudjelovati, naučiti i doživjeti, te lov učiniti nezaboravnim iskustvom prepunim uspomena. 

HUBERTfest – Festival lova u Kršanu svojim posjetiteljima će pružiti bogati višesatni program koji započinje u 8 sati okupljanjem lovaca i odlaskom na lovni teren gdje će se održati lovno – kinološki kup „Sveti Hubert" na fazana. U 11 sati započinje natjecanje u kuhanju jela od divljači, dok je druženje uz degustaciju jela od divljači, izložbu gljiva, sajam domaćih proizvoda, sajam lovne opreme i izložbu starog oružja i lovačkih trofeja predviđeno od 13 sati.

U drugom djelu dana, u 14 sati Festival će pružiti i popratna događanja koja uključuju raspravu o strategiji razvoja lovstva u Istarskoj županiji u organizaciji Lovačkog saveza Istarske županiji. Stručni tim iz Agencije za ruralni razvoj Istre u 15.30 sati održati će prezentaciju rasijecanja mesa od divljači. Prigodan govor organizatora i domaćina, proglašenje pobjednika lovno – kinološkog kupa, defile lovaca i lovačkih pasa, proglašenje pobjednika natjecanja u kuhanju, te inauguracija mladih lovaca i podjela diploma predviđeni su u 16 sati.

Toplu atmosferu za svih pružat će i kulturno – zabavni program uz KUD Ivan Fonić Zlatela, Duo Magnolija i Feniks band.

Prvo, ovogodišnje izdanje festivala pokazati će svoju jedinstvenost i originalnost, zato vas pozivamo da se pridružite i dođete u što većem broju. Pružite nam najbolju podršku i budite dio naše priče, pozivaju organizatori.

Lovac.info
Zadnja izmjena Utorak, 04 Studeni 2014 21:45
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023