Odlikovani međimurski lovci

Napisao/la 
HLS
Subota, 28 Prosinac 2013 01:00

sjednica-medjimurskih-lovacaHrvatskom himnom u izvedbi rogista i minutom šutnje za preminule lovce započela je u Domu lovaca Međimurja svečana sjednica Izvršnog odbora Lovačkog saveza Međimurske županije. Sjednica je na dnevnim redu imala samo dvije točke: osvrt na proteklu godinu i podjela odličja i plaketa. Ljubomir Grgec, predsjednik LS-a Međimurske županije, pred okupljenim se lovcima referirao o radu Saveza tijekom godine - od druženja, preko uzgoja divljači, do manifestacija od šireg društvenog značaja u kojima su lovci imali aktivnu ulogu kao suorganizatori i zapaženi sudionici.

Hrvatskom himnom u izvedbi rogista i minutom šutnje za preminule lovce započela je u Domu lovaca Međimurja svečana sjednica Izvršnog odbora Lovačkog saveza Međimurske županije. Sjednica je na dnevnim redu imala samo dvije točke: osvrt na proteklu godinu i podjela odličja i plaketa. Ljubomir Grgec, predsjednik LS-a Međimurske županije, pred okupljenim se lovcima referirao o radu Saveza tijekom godine - od druženja, preko uzgoja divljači, do manifestacija od šireg društvenog značaja u kojima su lovci imali aktivnu ulogu kao suorganizatori i zapaženi sudionici.

Poseban značaj Grgec je u svom izlaganju dao osposobljavanju lovaca i radu rogista zahvaljujući kojima će se organizirati Međunarodni susret rogista Europe u Čakovcu. Predsjednik LS-a iskoristio je prigodu kako bi zahvalio tijelima javne vlasti, Policijskoj upravi i medijima na dobroj suradnji te svima zaželio sretan Božić uspješnu novu godinu.

sjednica-medjimurskih-lovacaTrideset pet lovaca Lovačkog saveza Međimurske županije odlikovano je odlikovanjima I., II. i III. reda i plaketama Nikole Zrinskog VII.

Odlikovani su lovci Franjo Kocijan (odlikovanje I. reda), Mladen Lacković i Stjepan Sečan (II. reda), Ivan Vurušić, Eduard Blažeković, Ivan Višnjić i Renato Glad (III.reda), svi iz LD-a Prepelica Mala Subotica.

Iz LD-a Patka Donji Vidovec odlikovanja su dobili Franjo Zvonar (I. reda), Antun Igrec, Antun Kedmenec i Ivan Marđetko (II. reda), Dario Šarkanj i Ivan Igrec (III. reda). Josip Mihalac iz Patke Donji Vidovec-Sveta Marija također je dobio odlikovanje I. reda. Iz Fazana Štrigova odlikovani su Mirko Dujh (I. reda), Zvonko Jakopić i Mario Valkaj (II. reda) i Jerko Pfeifer (III. reda). Odlikovanja I. reda dobili su i lovci Fazana iz Hodošana Miroslav Vlašić i Josip Dodlek, a Krunoslav Horvat i Zlatko Habuš odlikovanja III. reda. Osmero odlikovanih je iz LD-a Fazan Draškovec.

Odlikovanje I. reda dobio je Vladimir Granatir, II. reda Stjepan Kalšan i Pavao Horvat, a III. reda Stjepan Fileš, Vladimir Kovač, Zdravko Varga, Ivan Balent i Stanko Balent. Plaketom Nikole Zrinskog VII. odlikovani su Ivan Zvonar iz LD-a Patka Donji Vidovec-Sveta Marija, Stjepan Hegeduš iz LD-a Srnjak Donji Kraljevec-Goričan te Ljubo Begović i Vladimir Šimunić iz LD-a Zec Vratišinec.

Medjumirje.hr, V.T., 24.12.2013

Zadnja izmjena Nedjelja, 23 Veljača 2014 20:59
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023