Održan prvi KAHLES CUP na vojnom strelištu Kovačevo-Grobnik

Napisao  Četvrtak, 07 Lipanj 2012 23:56

logo kahles casnicki zborRIJEKA – U subotu i nedjelju, 26-27.05. 2012. tvrtka MUNIMENTUM SAVJETOVANJE d.o.o. je realizirala prvi KAHLES CUP na vojnom strelištu Kovačevo-Grobnik, nedaleko Rijeke. Donosimo reportažu organizatora tvrtkeMUNIMENTUM i njihove zahvale učesnicima i osobama zaslužnima da se ovaj prvi Kahle kup i održi. U privitku  dajemo rezultate u excel tablicama.

logo kahles casnicki zbor RIJEKA – U subotu i nedjelju, 26-27.05. 2012. tvrtka MUNIMENTUM SAVJETOVANJE d.o.o. je realizirala prvi KAHLES CUP na vojnom strelištu Kovačevo-Grobnik, nedaleko Rijeke.

Cjelokupne pripreme su počele prekasno jer sam dopuštenje za KAHLES CUP od Hrvatskog Časničkog Zbora  dobio svega desetak dana prije samog natjecanja.

Kao i uvijek u ovakvim natjecanjima u Hrvatskoj, određeni ljudi nastoje sabotirati projekt sto sluzi njima na čast.

Uz cijeli niz problema i organizacijskih nedostataka uzrokovanih neiskustvom još nas je u subotu, 26-og udarila i jaka bura, 65-85 km/h.

Zbog prejake bure od koje su po Kovačevu letjeli nosači meta, jednostavno nije bilo moguće pucati pa je odlučeno cjelokupno natjecanje prebaciti za sutradan, nedjelju. Neki su htjeli pucati ali ipak to su uvjeti pod kojima nemaju svi iste mogućnosti te je odluka bila konačna.

Broj natjecatelja je bio osjetno manji nego smo predvidjeli ali uzmu li se u obzir elementi lošeg vremena,vise kotizacije od uobičajene, osjetno drukčijih pravila nego što je to na sličnim natjecanjima u RH broj od 35 entuzijasta nije loš.

35 natjecatelja iz Austrije, Slovenije i Hrvatske odradili su sve četiri discipline i rezultati su  ( osim finale srnjaka) u prilogu.

Rezultati srnjaka nisu navedeni kako bi trebali biti jer ih je sug.Rajko Samueli-Kačić zagubio.

Disciplina «Srnjak» imala je propust. Naime mete su bile isprintane u zadnji cas ali u puno manjoj veličini od originalne tako da korekcija nije bila moguća. Strijelci, naviknuti na nepredvidivost lova ili vremenskih uvjeta na streljani ipak su se dobro othrvali s ovim problemom.

Disciplina «Muflon» je digla nervozu među strijelcima jer na ovakvoj meti koja prikazuje pravog muflona pogodak se vidi tek kad se priđe blizu mete,upravo kao što je to u lovu.

Tako složenom metom želja je bila postići što je moguće veću realističnost za lovce i strijelce.

Long Range disciplina 200m-400m-600m zahtjeva poznavanje vlastite optike,pada zrna,korekciju paljbe na različitim udaljenostima ovisno o vjetru i samu vještinu pucanja,izazvala je veliku pažnju i pozitivne komentare večine sudionika natjecanja.

 Veliki dio je shvatio da je to ozbiljan korak naprijed u svijetu streljaštva i da nije dovoljno kao u nekim drugim disciplinama,upucati oružje na jednu udaljenost i stiskati okidač. Ovo je daleko teze, zanimljivije i nije za one koji slabo poznaju koristenje optickih ciljnika te balistickih tablica.

Primjetan je bio nedolazak nekih, inače redovitih natjecatelja u RH, koji na drugim streljačkim natjecanjima u disciplini „300 metara“ kao po pravilu osvajaju 1., 2. i 3. mjesto.

Šteta za natjecanje ali dojam je bio da mnogi nisu dorasli zadatku i natjecateljima koji su prisustvovali.

HARD CORE SNIPER disciplina je izazvala najviše pažnje, podigla adrenalin do maksimuma i natjecateljima i onima koji su sa strane gledali.

Za pripadnike specijalnih postrojbi to je bio samo još samo jedan trening ali malobrojnim civilima koji su se prijavili ovo je bio ozbiljan zadatak koji je manje-više uspješno odradjen.

Iznenađenje dana je bio g.Stjepan Sajković kojem je ovo prvo natjecanje bilo koje vrste u životu. Usprkos  invaliditetu i streljačkoj opremi koju posjeduje tek dva mjeseca, svojim entuzijazmom i predanošću osvojio je treće mjesto na najzahtjevnijoj disciplini.

 Među svim vrhunski utreniranim  specijalcima, naš iskusni lovac Štef je pokazao što radi predanost i odlučnost.

 Bravo Štef !!

U našem izvještaju koji toliko kasni u objavi u mogućnosti ste vidjeti i opremu kojom su se natjecatelji služili.

 Oružje,optike i streljivo.

Vjerujem da će ti podaci također biti zanimljivi našim kolegama.

Raspon oružja se kretao od prerađenih M-48 pa do FORTMEIER 408 Chey Tac pušaka za Long Range dalekometno pucanje.

 Okupila se raznolika populacija ljubitelja streljaštva i lovnog streljaštva i usprkos svim poteškoćama koje su KAHLES CUP zadesile,vjerujem da će ta nedjelja mnogima ostati u lijepom sjećanju.

S moje strane kao organizatora ovog natjecanja,šaljem ispriku zbog mojih organizacijskih propusta,mojih pogrešaka koje su nastale što nedostatkom vremena,što nedovoljnim iskustvom u ovakvim događanjima. 


Rezultati:    xlsKahles cup 2012 EKIPNO.xls   xlsKahles cup 2012 POJEDINACNO.xls


 

Ovim putem bih se zahvalio ljudima koji su svojim bezuvjetnim doprinosom pomogli mojem timu i meni,da odradimo KAHLES CUP,što bolje možemo.

Najljepša hvala:

  • svim natjecateljima koji su se potrudili da se natjecanje održi, koji su prevalili mnoge kilometre i nosili se sa svim nedaćama natjecanja. Daliboru Kovacevicu iz Našica i Austrijancima koji su prevalili najveći put te upornim susjedima iz Slovenije.
  • gospodi: Mladenu Fundeliću, Robertu Gecu, Ivici Miholiću, Tomislavu Sušcu  iz KENWOOD Hrvatska, AMERICAN SHOP-u iz Zagreba, Peteru Aichbergeru i Klausu Steineru iz KAHLES G.m.b.H

Velika hvala  Ministru Obrane g.Anti Kotromanoviću čija je pravovremena akcija omogućila da se KAHLES CUP uopće i održi.
Velika hvala Gospodinu desetniku Stjepanu Nikoliću, čovjeku koji je brzim reakcijama i nesebičnim pomaganjem pomogao ispraviti mnoge nevolje u koje smo zapali tijekom priprema za natjecanje. Čovjek koji služi na čast Hrvatskoj Vojsci.
Hvala i dobrim ljudima iz Hrvatskog Časničkog Zbora Primorsko-goranske Županije koji su nam nesebično pomogli u realizaciji natjecanja.
Najljepša hvala i svim ostalim članovima KAHLES tima,koji su svojim trudom i radom pomogli da bez obzira na sve klipove pod nogama, odradimo ovo natjecanje do kraja.

KAHLES KUP je s vrijednim nagradama zasjenio sva dosadasnja slicna natjecanja:

  • 1.mjesto u disciplini «Long Range» Kahles Helia C 3-12x56
  • 1.mjesto u disciplini «Hard Core» Kahles K-312
  • 1.mjesto u disciplini «Muflon» 8x42 dvogled. 1. mjesto Hard Core K-312.
  • 1.mjesto u disciplini «Srnjak» KAHLES nož,kapa i majca
  • 2.mjesto u svim disciplinama  jedne od najkvalitetnijih sportskih naocala WILEY-X
  • 3. mjesto u svim disciplinama ZIPPO upaljač sa KAHLES-ovim logom

 Svi osvajaci nagrada dobili su medalje,pehare itd. Ukupni fond nagrada je u vrijednosti cca 6,000 Eura.

S poštovanjem

Sven Kaliksta
Munimentum Savjetovanje d.o.o.
Generalni Uvoznik KAHLES G.m.b.H za Republiku Hrvatsku

Zadnja izmjena Petak, 08 Lipanj 2012 16:22
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023