Radom i trudom do vrhunskih rezultata - priča o Ivanu Stojokovskom

Napisao/la  Četvrtak, 22 Svibanj 2014 00:07

Da mjesto Barban u Hrvatskoj i šire ne bude poznato samo po viteškoj igri Trki na prstenac o kojoj zapisi potječu još od 1696. godine pobrinuo se svojim upornim radom i odricanjem kinolog Ivan Stojkovski sa svojim njemačkim kratkodlakim ptičarima.

Da mjesto Barban u Hrvatskoj i šire ne bude poznato samo po viteškoj igri Trki na prstenac o kojoj zapisi potječu još od 1696. godine pobrinuo se svojim upornim radom i odricanjem kinolog Ivan Stojkovski sa svojim njemačkim kratkodlakim ptičarima.

Riječima Napoleona Bonapartea „ Pobjeda pripada najupornijama “ možemo opisati dosadašnje vrhunske kinološke uspjehe koje je postigao ovaj kinolog i lovac iz Istre.

Kako i sam kaže lov i lovački psi ptičari oduvijek su zauzimali posebno mjesto u njegovom životu. Još od malih nogu, ljubav prema psima usadili su mu pokojni otac i djed, pa je tako uz njih napravio i  svoje prve kinološke korake.

Promatranjem iskusnijih takmičara, u Ivanu se javlja takmičarski duh te svoje ciljeve i želje polako počinje provoditi u djelo 2007. godine kada registrira kod FCI-a uzgajivačnicu njemačkih kratkodlakih ptičara pod imenom "Od Stojkovskog". Te iste godine nabavlja i svog prvog ozbiljnijeg psa pod nazivom Vox.

Dvije godine kasnije u njegovo vlasništvo dolazi i pas Darko. Danas su ti psi u par godina takmičenja postali prvaci Hrvatske, Srbije, Italije te internacionalni prvaci u radu pasa ptičara.

Pas Darko trenutni je prvak Hrvatske u radu pasa ptičara održanom na takmičenju u Zadru 2013. godine te su oba psa ove godine predstavljala Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u radu njemačkih kratkodlakih ptičara u Italiji, zajedno sa psima gospodina Uljančić Milana i Stulić Ivice.

Ivan strojovski (1)

Prvog dana svjetskog prvenstva u Italiji  Vox postiže zavidan rezultat ECC 2(odličan drugi), nažalost drugog dana nije bilo plasiranih pasa  i kao ekipa nije bilo plasmana.

Postizanje ovako veliki kinoloških  rezultata iziskuje ogromno odricanje, rad ali i financijska sredstva koja su neophodna u postizanju vrhunskih rezultat. Ivanov prijatelj ali i strastveni lovac gospodin Učkar Danijel prepozano je upornost i trud  te sponzorirao nastup na svjetskom prvenstvu na svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo svih nas.

Uz već provjerene pse Voxa i Darka Ivan ima još nekoliko mladih pasa koje neumorno priprema. Nadamo se da ćemo ih uskoro vidjeti u punom sjaju na njegovo zadovoljstvo i cijelokupne kinologije Hrvatske.

Ivan strojovski (2)

Do sljedećeg čitanja svima veliki kinološki pozdrav!

Ivo Gržinić
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023