Kalibar 25-06 - ovaj kalibar omogućuje široku primjenu u lovu

Napisao  Srijeda, 27 Svibanj 2015 02:27

Kalibar 25-06 odličan za lov sve vrste divljači

Lovna oprema može biti jako skupa. No, ako su vaša sredstva ograničena, a vi još uvijek želite loviti sve vrste divljači predstavit ćemo vam kalibar koji na žalost nije dobio toliku pažnju publiciteta,a savršen je za svestrane lovce.

Bazirajući se na veći kalibar 30-06, ovaj kalibar je standardiziran 1969-te. Mnogo godina smatran je „divljim“ kalibrom. Danas, tvrtke kao što su Hornady, Remington i mnoge druge, čine ovaj kalibar lakše dostupnim.

Postoji nekoliko ključnih razloga zašto ovaj kalibar omogućuje široku primjenu u lovu. Najistaknutiji razlog je taj da se zrna ovog kalibra mogu primjenjivati u lovu na manje životinje, ali je i dovoljno velik  za lov na jelene pa čak i losove. Prednost je i ta da će vam  zbog široke primjene jedna puška biti dovoljna za raznu uporabu. To je moguće jer 25-06 dostupan je u više različitih veličina zrna. Imate mogućnost biranja od veličina kao što su 75 pa sve do 120, ako želite savršen lov na jelena. Kako bi vam ovaj kalibar postao još bolji, navodimo da ima tendenciju s vrlo visokom preciznošću i preko 300 metara. Dio te točnosti može zahvaliti da vjetar nema veliki učinak na zrno zbog njegove veličine, kao što ima na mnogim drugim kalibrima. Te tako može dostići brzinu i do 3,100 fps. Ovaj kalibar savršen je za nekog tko je fizički manji ili slabiji te ne želi jak povratni udar puške u rame.

Iako u novije vrijeme na tržištu ima mnogo više mogućnosti nego ikad prije, ovaj kalibar još uvijek nije stekao veliku popularnost. Oni koji ga kupuju, uglavnom ga koriste za lovove na krupnije životinje poput jelena.

25-06 kalibar jedna je od lovačkih najbolje čuvanih tajni, no za mnoge lovce ovo je njihov izbor dana. Njegove svestrane dimanzije, mali trzaji, velika brzina i točnost upravo je ono što je lovcu potrebno. 

Zadnja izmjena Srijeda, 27 Svibanj 2015 02:36
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023