Sačmarica AYA No.2 de luxe u kalibru 20

Napisao/la  By Lewis Potter, odabrao i uredio Goran Kučić Subota, 03 Ožujak 2012 17:31

U svakom pogledu prekrasna sačmarica. Smatram da čak i oni entuzijasti, koji za sačmaricu preferiraju samo dizajn over-under, moraju ipak priznati da je ovo ono pravo pa i u formi side-by-side. Mnogi čitaoci koji prate sačmarice ovog proizvođača sportskog i lovačkog oružja firme AYA, znadu da je to sam vrh svjetske ponude s naznakom; proizvedeno u Španjolskoj, ali dovršeno u UK.

U svakom pogledu prekrasna sačmarica. Smatram da čak i oni entuzijasti, koji za sačmaricu preferiraju samo dizajn over-under, moraju ipak priznati da je ovo ono pravo pa i u formi side-by-side. Mnogi čitaoci koji prate sačmarice ovog proizvođača sportskog i lovačkog oružja firme AYA, znadu da je to sam vrh svjetske ponude s naznakom; proizvedeno u Španjolskoj, ali dovršeno u UK.

Ova vrsta dvonacionalne proizvodnje i suradnje nije uopće tako rijetka i iznenađujuća, to uspješno koriste i ostali.

Problem se pojavljuje kod produkcije skupih modela kao što je AYA No.1 a to su: skupi sati ručne izrade, duboka gravura i ostali dodatni troškovi. Posljedica toga je visoka cijena.

2

Sada izgleda da su AYA i ASI (engleski uvoznik) pronašli prihvatljivu varijantu i tržištu ponudili proizvod pod brojem No.2 de luxe.

UTISCI I VANJSKI IZGLED

Prvi utisak je da je sa modelom No.2 de luxe ponovljen uspjeh kao i sa modelom No.1 naravno sa prekrasnim odabirom plemenitog oraha i sjajnom dekoracijom gravera. To je neupitno prekrasna sačmarica, a sigurno da i najveći pobornici modela over-under teško mogu prigovoriti ovakvom stylish modelu. Kad ne bi gledali u logo firme AYA, sigurno bi ovaj model pripisali engleskoj produkciji. Usporedba ovog AYA modela sa najboljim londonskim sačmaricama samo je dodatni kompliment da je usporedba moguća.

DETALJI

U svakom detalju kojem se kod pregleda obraća sva moguća pažnja, svakako je i dio u spoju metal-drvo. U ovo slučaju sve je to posloženo do savršenstva i tu ne treba očekivati neke kritike u tom smjeru. Fini balans sačmarice može se dotjerati i pažljivim odstranjenjem viška drva iz unutrašnjosti kundaka. Uljnim finišem dobiven je potrebni nivo sjaja drvenog dijela sačmarice, sa izraženim detaljima strukture oraha. Oblik i proporcije kundaka su jako važni, a to AYA radi perfektno. Prilikom narudžbe AYA No.2 de luxe, dužina kundaka prilagođuje se potrebama kupca.

3

DEKORACIJA

Za dobar dojam svake sačmarice, svako važna je i lijepa gravura. U ovom slučaju, radi se o laserskoj obradi metalnih pločica, a kod onih dijelova koji nisu vidljivi na prvi pogled, ti su dijelovi obrađeni u boji. Glavna dekoracija u metalu možda nije po svačijem ukusu, nije odabrana izvedba duboke gravure, ali i ovakva privlači pažnju.

Ejektori su Southgate tip, odavno poznati i prisutni, kao jedni od najjednostavnijih i pouzdanijih sistema. Opruge ejektora i izbacivači, smješteni su u pred kundaku, koji je cjelina sama za sebe i taj dio nije predimenzioniran kao što je slučaj kod nekih kontinentalnih modela. Sistem vatri, tradicionalno je posložen, kao što se i očekuje od ove vrste oružja. Puška se sa lakoćom otvara, a prilikom zatvaranja čuje se zvuk kao da se zatvaraju teška vrata.

4

NA TESTU

Sa težinom od 6lb sigurno nije jedna od težih sačmarica, ležište naboja napravljeno je za dužinu od 2.3/4 inča (70 mm) Težište sačmarice pomaknuto je malo u naprijed. Uglavnom rukovanje ovom puškom lako je i brzo. U ponudi su cijevi dužine 28 inča. Savršeno za brzo rukovanje i ciljanje.

5

Da li je to zapravo imitacija No.1 modela ?. Odgovor na to je slijedeći. Model No.2 de Lixe ima svoj vlastiti karakter i stil, koji je postao vrlo vrijedan dodatak u ponudi AYA kolekcije.

6

ZAKLJUČAK

Sve u svemu, vrlo engleski osim imena naravno. Sačmarica za svaku priliku, užitak za rukovanje i pucanje. Vrlo visoki novo izrade, sviđat će se mnogima i onim entuzijastima koji su kompletni lovci.

CIJENA: AYA No.2 de luxe u kalibru 20 košta £7,875 (12-kalibar £7,500)

O firmi ASI

Godine 1958 braća Peter i Andrew King, utemeljili su firmu ASI, s ciljem da na engleskom tržištu ponude vrhunske sačmarice špaljolske proizvodnje, ali po prihvatljivim ugodnim cijenama, sve kao alternativu preskupim puškama engleske produkcije. U vrlo kratko vrijeme brend AYA postao je vodeći uvozni artikl u formi side-by-side na engleskom tržištu. Cilj ovog projekta je najbolja kvaliteta po najboljoj cijeni. Kako to izgleda, pogledajte više na www.a-s-i.co.uk

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 12:37
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023